avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Continuitate indemnizatie crestere copil, pentru al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Continuitate indemnizatie crestere copil, pentru al doilea copil.

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire:
Momentan sunt in concediu crestere copil,primul copil pana in 26 ianuarie 2014, as vrea sa mai fac inca unul care sa se nasca in martie 2014, pentru a putea beneficia de concediul prenatal in perioada 26 ianuarie- martie 2014. In ianurie 2014 sa fac cerere pentru reluarea activitatii si sa prezint concediul prenatal, apoi indemnizatia de crestere al celui de-al doilea copil.
Angajatorul meu este privat si conform OUG111/2010 mamele care au optat pentru CCC de 2 ani risca sa fie concediate.
Credeti ca se poate intampla acest lucru?Sau este mai bine ca al doilea copil sa se nasca inainte ca primul sa implineasca 2 ani?
Am citit ca daca al doilea copil se naste in timp CCC1, indemnizatia se calculeaza 85% din venituri si daca este mai mica decat indemnizatia primita la primul copil, va ramane aceeasi.
VA MULTUMESC!!!
Imi cer scuze daca solicitarea este cam ampla.


Cel mai recent răspuns: ancamaria88 , utilizator 13:08, 14 Februarie 2013
1. Toate mamele risca sa-si piarda locurile de munca (si nu numai ele) indiferent ca au optat pentru CCC pana la 1 an sau pana la 2 ani.

2. - Daca veti naste al doilea copil inainte de a se termina CCC1 veti intra direct in CCC2 (fara a mai beneficia de conecdiu de maternitate pentru al doilea copil) cand se termina CCC1 si veti primi aceeasi indemnziatie ca la CCC1.
- Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti primi in plus 600 lei lunar (pe langa indemnizatia pentru CCC1).

3. - Daca veti naste al doilea copil dupa ce se termina CCC1 veti relua activitatea, veti beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC2.
- Dar, fiti atenta, indemnizatia pentru CCC2 va fi mai mica deoarece este 85% din veniturile din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, luni in care ati beneficiat de indemnizatie pentru CCC1.

Multumesc mult pentru raspuns, daca pocedez ca la punctul 3, copilul se naste dupa ce primul copil implineste 2 ani dar nu mai tarziu de 84 de zile(perioada maxima a concediului prenatal) nu exista riscul concedierii in aceasta prioada. Ma gandeam ca o data cu cererea pentru reluarea activitatii sa le prezint o adeverinta medicala prin care sa-i informez ca sunt insarcinata, ca o alta metoda de prevenire a concedierii.
Multumesc mult!
Este adevarat ce spuneti dvs. dar daca angajatorul intra in reorganizare judiciara sau faliment va poate concedia indiferent ca sunteti gravida, in concediu de maternitate sau in CCC.
Multumesc mult pentru raspunsurile DVS si pentru timpul acordat.
O zi usoara in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra din ccc1 in ccc2 fara sa merg la serviciu? e_rainbow_love e_rainbow_love Am un copil si sunt in concediu de crestere. La anul in Dec. mi se incheie concediu maternal dar planuiesc sa raman din nou insarcinata si vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)