In 1983,pe numele mamei sotului meu,este repartizat un apartament cu 3 camere,oferti prin IJTL,intreprinderea de transport la care lucra, lunar platind chirie la stat.In acest apartament,din anul primirii acestuia,s-a mutat familia compusa din mama sotului,sotul dansei si cei doi copii necasatoriti din trei.(Al treilea copil,casatorit, locuia deja de peste 20 ani,in alta parte,cu familia lui.)
In 1989 mama sotului decedeaza. si cu cateva luni inainte de-a muri, unul din cei doi copii care locuiau cu ea se casatoreste si se muta din apartamant.
In apartament ramane sotul ramas vaduv avand calitatea de pensionar si fiica lui necasatorita,salariata.
In 1991 ,fiica isi duce tatal la notariat si doar cu acordul tatalui,in calitate de colocatar cu ea, trece contractul apartamentului dat de stat cu chirie de pe numele mamei ei decedate,pe numele ei ca fiica a decedatei,fara sa ceara acordul celor doi frati,care in acel moment locuiau fiecare la casa lui,fiind casatoriti.
Din 1991, fiica incepe sa plateasca ratele la apartamentul dat de stat,dandu-se legea conform careia chiariasii isi pot cumpara locuinta data de stat,pe un pret de nimic.Pe-atunci era baneste vorbind ,un pret simbolic ,cat un televizor un astfel de apartament.
In 1993 decedeaza si tatal sotului meu,fiica necasatorita,ramanand singura in acest apartament.
Intrebarea este: sotul meu si respectiv fratele lui n-au niciun drept la o cota parte din acest apartament,avand in vedere ca acel contract de chirie era pe numele mamei decedate cand a fost transferat pe numele fiicei doar cu acordul tatalui?
Avand in vedere ca fiica si-a platit mare parte din pretul apartamentului din pensia tatalui ei,(cei doi frati ramasi fara absolut nimic ca mostenire dupa moartea parintilor,fiica ramanand cu apartamentul si bunurile toate din el),ar avea dreptul macar la o cota parte din banii achitati pentru apartament in cei doi ani,cat tatal traia si locuia cu fiica,pensia lui fiind administrata integral de fiica lui?
Cel mai recent răspuns:
mariapopescu , utilizator
20:45, 17 Februarie 2009