avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul baza Certificat Medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul baza Certificat Medical

Am o intrebare simpla pentru d-voastra:
In ianuarie 2013 un angajat are Certificat medical. Acesta a mai avut in luna august 2012CM. Cum stabilesc baza formata din cele 6 luni de cotizare? Din iulie pana in decembrie inclusiv? Adica august intra in baza de calcul, sau raman doar la 4 luni, avand in vedere ca legea spune parca "ultimele 6 luni din ultimele 12 luni de cotizare ", deci e nevoie de continuitate?
Nu stiu daca am fost suficient de clar sau daca am postat pe site-ul si sectiunea corecte. Ii multumesc aceluia care imi va putea raspunde la aceasta simpla intrebare.
Cel mai recent răspuns: Mircea1990 , utilizator 15:24, 14 Februarie 2013
Intra si luna august in calcul.

Cf. prevederilor art. 8 alin. 2 din OUG 158/2005, concediile medicale se asimileaza stagiului de cotizare:

Se asimileaza stagiului de cotizare in sistemul de asigurari sociale de sanatate perioadele in care asiguratul beneficiaza de concediile si indemnizatiile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
(2) In situatia in care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul al indemnizatiilor se utilizeaza perioadele asimilate stagiului de cotizare prevazute la art. 8 alin. (2) si (3), veniturile care se iau in considerare sunt:
a) indemnizatiile de asigurari sociale de care au beneficiat asiguratii, prevazute la art. 8 alin. (2).
Va multumesc pentru raspuns! Am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm modalitate de calcul Kitte Kitte Care este baza de calcul pentru un concediu medical? Exista optiunea de a alege lunile care sa fie baza de calcul? Va rog sa imi dati si baza legala. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical tampau gabriela tampau gabriela Din data de 01.05.2012 pana pe 10.08.2012 am avut la o salariata concediu medical cod 15(risc maternal) . Din data de 11.08.2012 i s-a dat concediu medical ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale dupa ccc cristinalauraconst cristinalauraconst buna seara, sunt in situatia ca in ianuarie 2012 sa ma intorc la munca din CIC dupa cei 2 ani de stat cu copilul. Intentionez sa mai raman insarcinata, si din ... (vezi toată discuția)