avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere carte de munca!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere carte de munca!

Va rog sa ma lamuriti si pe mine,am carte de munca din martie 2007,pe data de 25.noiembrie.2008 am incetat contractul de munca,am vrut sa intru in somaj dar nu s-a putut si m-am angajat din nou cu data de 15.dec.2008,deci am o intrerupere de 20 de zile aproximativ,inca nu sunt insarcinata dar asteptam un bebe oricand,ma poate afecta aceasta intrerupere in primirea indemnizatie pt cresterea copilului,in fiecare luna am avut venituri impozabile dupa parerea mea!Si o alta intrebare daca nu ai norma intreaga ,de ex lucrezi doar 6 ore pe zi,poti beneficia de indemnizatie?Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2009
oanaoni, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 17 Februarie 2009
Persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
Prin urmare, trebuie sa aveti realizate venituri profesionale timp de 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Legea nu face distinctie intre un c.i.m. cu norma intreaga sau c.i.m. cu timp partial. Asadar, daca aveti c.i.m. cu timp partial veti beneficia de indemnizatie cu mentiunea ca trebuie sa indepliniti conditiile prevazute de lege.
In calculul celor 12 luni se iua in calcul si fractiunile de luna in care s-a realizat venituri profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mama de 85% Ailin_ro Ailin_ro Buna ziua! Precizez ca sunt angajata la o firma din 5 mai 2008, am nascut pe 27 aprilie 2009 , vreau sa stiu daca pot beneficia indemnizatia de 85%. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere acopilului am o intrerupere de 2luni pe cartea de munca si sant insarcinata in luna a6 mai pot beneficia de indemnizatia de crestere acopilului si concediu pre si post ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ramona s. ramona s. va rog foarte mult! am o intrebare si nu am gasit raspuns la ea la aceleasi subiecte de pe forum. daca sunt angajata cu contract individual de munca pe ... (vezi toată discuția)