avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent insertie

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati intr-o problema : o cunostinta se afla in CCC, a optat pana la implinirea a 2 ani ; copilul a implinit 1 an si 1 luna, mama doreste sa se intoarca la munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei, pana la implinirea a 2 ani a copilului, dar firma este in insolventa.
Cum se procedeaza intr-o astfel de situatie ?
Dar daca s-ar angaja la o alta societate, ar mai beneficia de stimulentul de insertie?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 14 Februarie 2013
Beneficiul stimulentului de insertie presupune realizarea de venituri impozabile. Daca firma este in insolventa si i s-a desfacut contractul de munca nu are cum sa mai solicite stimulent.
Daca se angajeaza in alta parte, sigur, poate beneficia.
In prezent, CIM nu i-a incetat, ar trebui sa faca cerere de intoarcere la munca, sa-i inceteze suspendarea cim si apoi sa-i inceteze cim.
daca firma e in insolventa, ar trebui sa o dea in somaj ?
Daca firma este in insolventa , atunci se va inceta raportul de munca, iar salariatul/a concediata va putea beneficia de somaj ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil dan tita dan tita buna ziua sotia se afla in concediu crestere copil . cand a facut dosarul a optat pe doi ani. acum a gasit un loc de munca. am inteles ca dupa ce implineste ... (vezi toată discuția)
Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie BiancaSarchizian BiancaSarchizian Buna ziua, Am vazut ca mai exista o discutie cu acest topic insa nu imi este clara urmatoarea problema: intoarcerea la locul de munca cu \\"înainte de ... (vezi toată discuția)