avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Garantie de buna executie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Garantie de buna executie

Buna ziua.
Lucrez la o firma de prestari servicii : lucrari de instalatii electrice, si nu stiu exact cum se contabilizeaza garantia de buna executie.De exemplu: Am emis o factura catre beneficiar in valoare de 10 000 lei + TVA. La solicitarea beneficiarului deschid un cont unde sa-mi vireze garantia de buna executie, care este 5% din suma fara TVA.
Eu am facut inreg. contabile astfel:
411 = % 12 400
704 10 000
4427 2 400
267 = 411 500 (garantia de buna executie)
Beneficiarul imi face plata de 11 900 lei in contul curent iar garantia de 500 lei o vireaza in contul de garantii (care se deblocheaza dupa 2 ani)
Am inregistrat corect factura si garantia?Cum inregistrez garantia virata in contul de garantii?
Cel mai recent răspuns: mihaela2513 , utilizator 16:58, 14 Februarie 2013
defapt inregistrarea facturii este (am uitat ca e cu tva la incasare, obisnuita cu vechea inregistrare :D):

411 = % 12 400
704 10 000
4428 2 400

Iar cand imi face plata cum procedez?:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii prestari servicii crystyna2000 crystyna2000 [b]situatie[/b]: se emite factura pentru prestari servicii 1000 ron + 240 ron TVA Conform contractului , la efectuarea platii, se retine garantie 10% din ... (vezi toată discuția)
Garantie buna executie cateldestept cateldestept Am deschis un cont de garantii de buna executie, la dispozitia clientului, care va fi alimentat prin retineri succesive din facturi. Sunt corecte ... (vezi toată discuția)
Garantie buna executie cateldestept cateldestept Am deschis un cont la dispozitia autoritatii contractante,pentru garantia de buna executie, in care am virat conform contract 10% din valoarea totala a ... (vezi toată discuția)