avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neplata chiriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neplata chiriei

sint chirias, respectiv am inchiriat o garsoniera de la o persoana fizica cu contract la administratia financiara, am platit un avans pe o luna si plata in avans pe 2 luni in septembrie 2012, contract incheiat pe 1 an de zile la administratia financiara sector 5. m-am aflat in imposibilitatea de a plati si am rugat proprietarul sa ma pasuiasca pina la remedierea situatiei. acesta nu a acceptat si mi-a pus in vedere verbal ca pina in data de 15 sa predau cheile apartamentului eliberindu-l. ce posibilitati am sa raman pina la gasirea unei noi locuinte sau pina sa ii demonstrez ca am bunavointa si platesc obligatiile ce imi revin prin contract?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dinescu , Avocat 19:00, 14 Februarie 2013
Buna ziua!

Din pacate, atata vreme cat nu exista bunavointa din partea proprietarului, nu va raman decat doua optiuni> sa platiti sau sa evacuati imobilul cu pricina, Intrucat obligatia de plata este obligatia principala a chiriasului, iar neindeplinirea acesteia in termenul stipulat in contract ii permite proprietarului sa ceara incetarea (rezilierea) contractului.

Mai mult decat atat, inregistrarea contractului la Administratia Financiara ii confera acestuia calitatea de titlu executoriu.

Numai bine!
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Ana-Maria Dinescu, Avocat
inteleg asta si sint de acord, juridic vorbind, in contractul incheiat la administratia financiara nu se stipuleaza faptul ca am platit inca 2 luni in avans ceea ce practic ma ajuta deoarece pina in 20 ale lunii in curs eu as fi acoperit. problema mea este ca acesta nu accept sa imi ofere un ragaz pentru a gasi o noua locuinta. mi-a lasat doar o saptamana. nu trebuie ca in cazul neplatii sa ma notifice in scris in vreun fel?
Pai si aveti dovada faptului ca ati platit respectivele doua luni?
In ceea ce priveste notificarea, aceasta este necesara in cazul denuntarii contractului, nu in cazul rezilierii, iar incetarea contractului de locatiune pentru neplata se face prin reziliere.
multumesc frumos. nu am dovada platii deoarece nu am cerut nici o chitanta. deci practic ma pot scoate in strada in orice moment? chiar daca se stipuleaza in contract data platii 20 ale lunii?

Alte discuții în legătură

Inchiriere cu probleme costy2010 costy2010 Detinem un apartament pe care l-am inchiriat acum aproape 4 luni pe baza unui contract facut la agentia imobiliara care a venit cu chiriasul. La data semnarii ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere camelia50 camelia50 Am inchiriat unui baiat un apartament. Doresc sa reziliez contractul de inchiriere pe cale amiabila inainte de termen. Unde sa merg?La administratia financiara ... (vezi toată discuția)
Incetarea unui contract de inchiriere spatiu comercial silvia1502 silvia1502 Buna ziua, puteti sa imi spuneti daca am un contract de inchiriere intre persoana fizica si persoana juridica inregistrat la administratia financiara,si care ... (vezi toată discuția)