avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 65 alin.1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 65 alin.1

Firma la care am lucrat mi-a desfacut contractul de munca cu articolul mentinat mai sus, dar nu si-a platit contributiile catre stat(somaj,sanatate etc).Este dreptul meu la somaj ce este de facut in astfel de situatii?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:58, 16 Februarie 2009
Dati in judecata fostul angajator. Litigiul este de competenta tribunalului si este scutit de taxa de timbru.
dar eu pot sa platesc somajul retroactiv somajul sa beneficiez de el?
cat este contributia la somaj din salar?
Pe dvs. va intereseaza somajul dar, in perspectiva, ceea ce conteaza este neplata CAS!

Iar plata CAS retroactiv nu o puteti face dvs., nu va permit dispozitiile legale in vigoare!
www.bbia74@yahoo.com a scris:

cat este contributia la somaj din salar?

Pentru anul 2008
- contribuţia datorată de angajatori la bugetul asigurărilor pentru şomaj este de: 1% în perioada ianuarie - noiembrie şi
0,5% începând cu luna decembrie;
- contribuţia individuală datorată la bugetul asigurărilor pentru şomaj este de 0,5%;

Pentru anul 2009
In privinta contributiilor pentru asigurarile de somaj, proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2009 prevede ca angajatorii vor datora o contributie la bugetul asigurarilor de somaj de 0,5%. In plus, contributia individuala va fi tot de 0,5%.

Alte discuții în legătură

Cote de impozitare mona_genes mona_genes buna ziua. Incepand cu luna februarie s-au marit cotele de impozitate la CAS. Legea este publicata pe 27.02.2009 si intra in vigoare pe 01.02.2009 !!! Ce ... (vezi toată discuția)
Februarie 2009 ContSters60781 ContSters60781 Buna ziua, poate cineva sa ne raspunda urgent care sunt ultimele vesti cu privire la noile contributii ? Pentru cei la se dau salariile pe februarie, ... (vezi toată discuția)
Toate impozitele si taxele pentru s.r.l. IB IB Care sunt si care este cuantumul impozitelor si taxelor pe care le datoreaza un S.R.L. cu activitatea principala de consultanta, pentru asociati si pentru ... (vezi toată discuția)