Am nevoie de niste sfaturi utile pentru rezolvarea urmatoarei probleme:
In 2010 societatea la care sunt angajat a fost sanctionata contraventional (de 31 de ori - amenda de platit la Finante + tarif de despagubire de platit la compania de drumuri) pentru lipsa rovinietei (ca urmare a unei neglijenţe de natură administrativă). Am formulat plangeri la 25 procese-verbale de contraventie, solicitand "anularea PV" si "anularea masurii de sanctionare - amenda si tarif". Fara prea mari sperante pentru niste solutii favorabile si in incercarea de a diminua pierderile sub beneficiul posibilitatii de a achita in termen 48 de ore jumatate din minimul amenzii, am achitat si amenzile si tarifele de despagubire. Totusi, pana in prezent am obtinut 18 solutii favorabile prin care PV contestate sunt anulate de catre instanta.
Intrebare: Pot recupera banii platiti la Finante si la compania de drumuri pentru aceste PV anulate? si care sunt pasii de urmat pentru aceasta?
Sumele platite de Dvs trebuiesc restituite intrucat acestea au fost achitate pe baza unui titlu de creanta anulat.Initial se formuleaza cerere in vederea restituirii, iar ulterior actiune in instanta. Colaborarea pe astfel de teme este una destul de dificila atat cu AFP -ul cat si cu CNADNR
totusi, avand deja o hot. judecatoreasca care anuleaza procesul verbal de contraventie, mai am nevoie de o alta care sa-i oblige sa-mi restituie banii? N-as putea incerca, de exemplu, la AFP cu o cerere de compensare?