avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere in mai multe exemplare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere in mai multe exemplare

Locuiesc în Franța de ceva timp și am decis să cer cetățenia.
Am început demersurile necesare în acest scop și am constatat că a apărut deja o problemă. Autoritățile de aici îmi cer de fiecare dată originalul certificatului de naștere, prin urmare mi-ar trebui vre-o 5, 6. În plus certificatele nu trebuie să fie mai vechi de 3 sau 6 luni.
Ce sfaturi îmi puteți da, ținând cont de faptul că nu mai pot obține de la Oficiul Stării Civile acest act iar aici nu sunt acceptate copiile legalizate? Alte variante? Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:55, 21 Februarie 2013
Mi se pare absurd sa fie conditii de vechime unui act de stare civila, poate nu ati inteles bine. Certificatele de stare civila (de nastere, in cazul dvs.) nu expira niciodata.
Poate exista posibilitatea sa faceti cerere de eliberare a certificatului de la dosar de la prima institutie unde ati depus acte ca sa il prezentati in original urmatoarelor institutii si apoi sa il duceti inapoi.
Spun asta pentru ca la noi in anumite situatii se cere prezentarea actului in original si fotocopie, functionarul care preia dosarul le confrunta si scrie pe fotocopie Conform cu originalul, cum sa ceara diferite institutii ''legate'' intre ele acelasi act in original? Intreb retoric, nu va contrazic.

De ce scrieti:
Ce sfaturi îmi puteți da, ținând cont de faptul că nu mai pot obține de la Oficiul Stării Civile acest act
Ati mai cerut pana acum, aveti mai multe exemplare ale certificatului?
Un nou certificat de nastere se elibereaza in caz de pierdere, furt, deteriorare. Este normal ca certificatul declarat pierdut anterior sa fie nul de drept in momentul in care dvs. solicitati altul pe motivele enuntate mai sus. Deci, doar ultimul exemplar este cel valabil, seriile si nr. celorlalte certificate eliberate anterior fiind anulate. Mai mult este firesc sa fiti amendat daca solicitati un nou certificat intrucat Legea 119/1996 republicata prevede acest lucru. Un sfat ar fii sa apostilati ultimul certificat eliberat , dupa care sa-l traduceti si legalizati in mai multe exemplare.
Problema este că sunt mai multe demersuri care sunt efectuate în acelasi timp, la instituții diferite, deci dosare diferite. Chiar dacă ulterior o anumită instituție îmi eliberează originalul certificatului ca urmare a cererii mele, asta se face numai după soluționarea dosarului.
Voiam să știu dacă sunt duplicate ale certificatului sau extrase după certificatul de nastere.
Cetățenii francezi, din câte am înțeles, când sunt într-o situație similară se prezintă la primăria pe raza căreia s-au născut și obțin o copie ștampilată, autentificată numită ,,extrait de naissance” prin care primarul certifică că este conformă cu originalul, Acest ,,extrait de naissance” își pierde valabilitatea după 3 sau 6 luni și poate fi eliberat în șai multe exemplare.
Deci funcționarii de aici aplică același principiu și în cazul cetățenilor români fără să conceapă că avem un sistem diferit al actelor de stare civilă.
Mda, aici aveti dreptate! In schimb desi suntem in UE nu se aplica aceleasi legi in toate tarile. Se incearca si la noi o aplicatie conform spuselor dvs. cu extrase de stare civila, dar inca nu este aplicabila pe sistem, deci mai asteptam. Extrasele deocamdata nu le eliberam decat institutiilor, atentie! nicidecum persoanelor fizice. Asa ca cel putin pentru moment aplicati traducerile si legalizarile in mai multe exemplare, cine stie poate ca merge, ati incercat?
franta ca si multe alte state e membra a conentiei nr 16 de la viena so logic ar fi fost ca dvs sa cereti starii civile din ro extrasele multilingve dupa actele civile numai ca tot au zis ca au aderat la aceasta conventie si ar costa mult mai putin si e mult mai eficient

Alte discuții în legătură

Transcrierea certificatelor sau extraselor de pe actele de nastere eliberate de autoritatile straine Ares-3 Ares-3 În cazul copiilor a căror naştere s-a produs în străinătate şi care au fost înregistraţi la autorităţile străine competente, părinţii ... (vezi toată discuția)
Divort crystal crystal buna ziua ma numesc alina si sunt casatorita in liban si as dori sa divortez precizez ca , casatoria nu a fost inregistrata in romania iar el nu a venit deloc ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)