avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare ziare solutie pentru corecta inregistrare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare ziare solutie pentru corecta inregistrare

Firma A vinde firmei B ambele neplatitoare TVA ziare la un pret fix si un comision de 25%,factura arata asa ziare 1000 lei,comision 25% -250 lei,total factura 750 lei.
Firma B vande la pret fix la alti clienti toate ziarele la pretul fix primit de la firma a cu un comision de 30%,factura arata asa ziare 1000 lei.comision 30%-300 lei,total factura 700 lei.inregistrarea contabila facuta:
371-401 1000 lei
401-767 250 lei pentru primirea marfi
411-707 1000 lei
667-411 300 lei pentru vanzarea marfi
V-as ruga confirmati-mi daca inregistrarile sunt corecte sau comisioanele trebuiesc inregistrate in alte conturi si nu in conturile de discont:">

Multumes pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Noile conturi 609 si 709? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Am o intrebare in legatura cu conturile 609 si 709.Aceste conturi functioneaza invers fata de 667 si 767???Pana acuma sconturile acordate am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare discount teo.madalina teo.madalina Cum inregistrez discountul acordat de furnizori în Baza facturii ? (pe factura apare cu semnul minus , discount ) (vezi toată discuția)
Inregistrare decont Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu buna seara! va rog sa ma indrumati cum sa fac am o factura de marfa cu discount firma fara tva...inregistrarea mea ar fi : 371 = % ... (vezi toată discuția)