avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare decont
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare decont

buna seara!
va rog sa ma indrumati cum sa fac
am o factura de marfa cu discount firma fara tva...inregistrarea mea ar fi :
371 = %
401
378
609 = 401 cu minus discount
in 401 am trecut total fact. fara discount iar in situatie furnizori apare suma cu discount adica total factura dar dif.de pret 378 mi se calculeaza la suma fara discount....#-o#-o undeva gresesc dar unde?
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 09:26, 20 Iulie 2012
Discountul este un beneficiu al firmei si de aceea este si normal ca pe 378 sa nu apara. Daca doriti sa sa utilizati acel discount micsorati adaosul comercial.
PS. 609 se utilizeaza cand este un discount ulterior facturii, iar cand discountul apare pe factura se utilizeaza 667 sau 767.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile conturi 609 si 709? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Am o intrebare in legatura cu conturile 609 si 709.Aceste conturi functioneaza invers fata de 667 si 767???Pana acuma sconturile acordate am ... (vezi toată discuția)
Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare discount comercial Sfedu Sfedu Buna ziua, nelamurirea mea este legata de contarea pentru inregistrarea discount-ului comercial pentru marfuri, nu stiu daca am inteles bine din ce m-am ... (vezi toată discuția)