Buna ziua, nelamurirea mea este legata de contarea pentru inregistrarea discount-ului comercial pentru marfuri, nu stiu daca am inteles bine din ce m-am documentat, eu am inteles ca in situatia in care discount - ul comercial este pe aceeasi factura cu marfa, atunci nu se inregistreaza printr-o contare, ci se scade din valoarea marfii.
Spuneti-mi va rog daca e asa, iar daca e asa, cum se face nir-ul daca factura are mai multe tipuri de marfa, din care scad discount-ul? pentru ca scadera discount-ului va influenta valoarea stocului.
Pe un rand separat se inregistreaza discountul doar la rubricile adaos comercial si TVA neexigibil cu semnul minus. Deci, nu se influenteaza valoarea marfii intrate.
Si pentru discount comercial ce cont sa folosesc, 609?
Iulian Manea a scris:
Pe un rand separat se inregistreaza discountul doar la rubricile adaos comercial si TVA neexigibil cu semnul minus. Deci, nu se influenteaza valoarea marfii intrate.
Sold 378 negativ
denisa2011
buna ziua
am un magazin de produse de instalatii, am introdus marfa detail pt ca vand si la persoane juridice si la persoane fizice.Programul face singur ... (vezi toată discuția)