avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se calculeaza punctul de pensie dupa 34 de ani de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se calculeaza punctul de pensie dupa 34 de ani de munca?

In 34 de ani de munca am acumulat 24.38458 puncte, sunt in prag de pensionare si nu stiu ce punct de pensie mi se aplica, adica, cum se calculeaza ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:59, 16 Februarie 2013
1. Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determina prin impartirea numarului de puncte rezultat din insumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzator stagiului complet de cotizare.

2. Stagiul complet de cotizare este prevazut in Anexa 5 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si este in functie de data nasterii si de sexul persoanei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia facultativa (pilonul iii) rburlaro rburlaro As vrea sa stiu daca o persoana care nu plateste CAS, dar plateste o contributie lunara la un fond de pensii privat, facultativ, pilonul 3, isi poate ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate ovidix ovidix As dori sa aflu ce pensie o sa am ,fiind pensionat pe caz de boala gr 2,cu vechime de 27 ani ,avind 48 ani ,ultimul salariu fiind de 1065.Va multumesc ,astept ... (vezi toată discuția)
Punctul de pensie Tagetes Tagetes Am 61 de ani. Daca am vechimea completa 35 de ani , 9 ani gr 2 de munca 100% si ultimii 15 ani am platit la pensii corespunzator salariului minim pe ... (vezi toată discuția)