avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... un raspuns realist va rog
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

un raspuns realist va rog

in data de 15.02.2013 am fost oprit in trafic de politia rutiera si am fost testat cu etilo-testul unde a reiesit o concentratie de 0,49 in aerul expirat.am fost la spital unde mi sau recoltat probe de sange ,2 la numar in interval de o ora.intrebarea este ce se inampla de acum inainte si ce pot face eu in acest caz?
Cel mai recent răspuns: daniel39 , utilizator 19:57, 17 Februarie 2013
o colaborare cat mai buna cu organele de cercetare penala si o atitudine cat si o conduita ireprosabila in fata acestora pentru a beneficia de eventualele dispozitii de reducere a pedepsei in cazul in caree in sange va iesi limita cat sa fie infractiune. si atentie ora la care declaratati ca ati consumat alcool si imprejurarile in care l-ati consumat. E bine sa fiti consecvent in declaratii sa nu va contraziceti ,. Spre exemplu e in favoarea dumneavoastra sa spuneti spre exemplu ca de ziua unui coleg , sau a unui bun prieten v-a servit cu ceva ....si alta e sa declarati ca ati consumat alcool in bar, club sau acasa si pe urma ati condus autovehicului. De asemenea una e sa spuneti ca ati consumat si imediat insemnand in 30 minute v-ati urcat la volan(in defavoarea voastra) si alta e sa declarati ca ati consumat undeva cu cateva ore bune inainte de a va urca la volan ( care in functie de judecator poate fi in favoarea sau in dafavoarea voastra..dar macar sunt doua posibilitati). ideea e ca in declaratiile date trebuie construita o poveste despre cum ati ajuns in mod cu totul ocazional, la ziua cuiva, la un eveniment , etc si daca se poate sa fi fost in timpull zilei sa consumati ceva cu alcool si care sa fi fost la un interval de minim 4 ore de la data la care v-ati urcat la volan.
mentionez ca am consumat in jur de un litru si jumatate de vin si cred ca un litru de bere intre 16-18.am fost oprit de echipajul de poliotie si testat la orele 20.35 parca.am colaborat cu politistii in tot ceea ce mi-au cerut si am avut o conduita foarte buna.multumesc
plus de asta am uitat sa mentionez(cred ca nu sunt prea insistent cu postarile) de la ora 18 si 15 am mers pe jos dinspre zona ticau-iasi si cartierul dacia.ce ma preocupa mai mult in toate acestea este rezultatul de la IML
Pare mica valoarea din aerul expirat la cat spuneti ca ati baut, faptul ca ati mers pe jos a grabit eliminarea alcoolului,banuiesc ca aveti si o greutate relativ mare,oricum pana vin rezultatele la sange nu prea aveti ce sa faceti.Mergeti sa le platiti dvs daca vreti sa nu dureze foarte mult.Pe toata durata cercetarilor nu o sa mai puteti conduce,permisul de conducere va poate fi restituit, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale sau în instanta in baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea, daca o sa fiti condamnat permisul se anuleaza.
eu sper sa nu mi se puna in carca o condamnare cu toate ca am recunoscut si recunosc in continuare ca am gresit facand asta.sper din tot sufletul sa "nimeresc" un procuror cu inima.si chiar daca pare greu de crezut dar pot sa jur ca bautura in gura nu mai pun nici chiar daca nu am nevoie de masina.din 1998 de cand am obtinut prima categorie si pana astazi am respectat regulile de circulatie ,nu am cazier.sa dea dumnezeu sa fie bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan Daniel Pasc Daniel Pasc Buna ziua. Am fost oprit de politie in 25 ianuarie 2020 si testat cu alcool testul cu rezultatul 0,41 mg/l aer expirat. Dupa recoltarea probelor de sange s-a ... (vezi toată discuția)
Permis retinut - alcool la volan A15005 A15005 Buna ziua, in data de 2.09.2015 am fost oprit de un echipaj al politiei avand 0,8 in aerul expirat.Am colaborat cu domnii agenti de politie,am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan-sfaturi va rog ! iulian1986 iulian1986 Am sa relatez oarecum pe scurt problema pe care o am . In urma cu 4 zile am fost la o nunta . In jurul orei 03.00 am vrut sa ma deplasez acasa impreuna cu fata ... (vezi toată discuția)