avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... chemare in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

chemare in instanta

am un prieten care este din horezu valcea si a mers la arad unde a incheiat un contract de mediere cu o firma pt a pleca in strainatate la munca . La acea firma a platit suma de 400 ron pt contractul de mediere A facut analize medicale tot in arad la un cabinet medical specializat recomandat de lucratoarea dela firma de recrutare si plasare forte de munca in strainatate unde a mai platit suma de 200 ron.In cotract specifica ca firma ii cauta loc de munca , perioada contractuala mediere de 240 zile calendaristice , ce documente mai trebuiesc pt intregirea contractului dar numai daca beneficiarul face cerere scrisa catre firma altfel firma nu este obligata sai comunice beneficiarului ce acte mai trebuiesc , ca plecarea este in min o luna dela intregirea contractului si alte puncte mai putin interesante si ultima data cand la pus sa semneze contractul de mediere la pus sa scrie ca a citit contractul si este de acord cu ceeace scrie in contract .Au trecut 260 zile si omul nu a plecat la munca cu toate ca a dat nenumarate telefoane la firma spunindu-i-se de fiecare data ca au sosit contracte din strainatate dar a lui nu este sa mai astepte ca o sa soseasca , a trimis faxuri cu mentiunea ca daca nu sunt locuri in domeniul optat de el sa-i gaseasca in alte domenii de munca pe care le primeste firma . Nu a primit nici un raspuns .A facut cere sa i-se restitue 20 % din cei 400 ron asa cum scrie la obligatiile firmei daca nu-i gaseste loc de munca ,A fost mintit si inselat impreuna cu varul sau care este in aceiasi situatie la aceasta firma . Cei dela firma au spus ca prietenul meu cu varul lui prin cererea de restituire a 20% se considera rezilere si la data cand au trimis cererea prin fax cei dela firma considera ca au trecut 236 zile nu 240 zile contractuale si conform unui punct din contract :la rezilierea contractului de catre beneficiar in termenul de 240 zile firma ii va da decat 10 % . Din data de 22 mai 2012 [ inclusiv ] pana in data de 09 ian2013 cand au trimis cererea de restituire a 20% sunt 244de zile numarate zi cu zi . Nici pana acum nu au primit nici un raspuns . Au toate OK dela faxuri trimise , chitantele de scrisori recomandate prin semnatura trimise la firma . Vor sa faca reclamatie la arad prin posta la politie, itm si opc . si sa-i dea in judecata. Vor cere dela politie ,itm arad solutionarile si vor sai dea in judecata . Poate sai dea in judecata aici la tribunalul din valcea ?

Alte discuții în legătură

Agentie de recrutare munca in strainatate andrei06maria andrei06maria Buna ziua. As dori nespus de mult ,daca se poate , sa imi spuna careva daca firma ce iti gaseste loc de munca dincolo in diferite domenii cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas pt.minor 4 ani, tata 37 ani decedat la londra, divortati, cum obtin informatii despre locul de munca a decedatului MM1973 MM1973 In data de 4.11.2015 a murit la Londra, intr-un accident de munca, fostul meu sot in varsta de 37 ani. Desi, teoretic divortati, dar practic in relatii f.bune, ... (vezi toată discuția)
Contract de intermediere Flavius14bv Flavius14bv Bună ziua,am și eu o problema cu un contract de mediere.Pe scurt:am găsit un anunț pe eJobs despre mai multe locuri de munca in Anglia care promitea destul ... (vezi toată discuția)