avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de intermediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de intermediere

Bună ziua,am și eu o problema cu un contract de mediere.Pe scurt:am găsit un anunț pe eJobs despre mai multe locuri de munca in Anglia care promitea destul de mult.Am aplicat,au luat legătura cu mine și am semnat un contract de mediere,singurul cost fiind unul de 550 RON care ar trebui achitat la semnarea contractului.As dori sa renunț la ei căci nu mai vad lucrurile asa roz.Contractul de mediere are valabilitate 1 an și niște clauze care mi-au ridicat niște semne de întrebare și m-au făcut sa pierd doua zile pe net căutând despre firma respectiva.Aici surpriza,legătură directă nu prea aveau și a fost dificil sa îmi dau seama,asa ca am început o căutare intensa pe net a unor adrese de e-mail de la ei și am asociat 4 nume de firma cu cea cu care am vorbit(inclusiv aceiași adresa de sediu).Clauzele de care îmi este teama ar fii:1)dacă renunț la ei trebuie sa la plătesc comisionul pe care l-ar primii ei de la firma dîn UK adică 400 lire +2%.2)Dacă nu ma prezint la renumitul targ de joburi organizat de ei,dar totul ultra secret deoarece voi afla doar în ziua târgului unde se tine și de la ce ora trebuie sa plătesc aceIași suma.3)Dacă reușesc sa plec prin ei și eu nu rămân 3 luni de zile la locul de munca respectiv trebuie sa plătesc iarăși 400 de lire 2%.Pot face ceva în privinta asta?Pot renunța cumva la contractul de mediere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 12 Februarie 2017
Art.9 din Normele de aplicare a Legii 156/2000
......
(2) Dacă tarifele pentru prestarea serviciilor de mediere sunt încasate de la angajatori straini, agentii de ocupare a forţei de muncă nu pot pretinde plata serviciilor de mediere şi de la solicitanţii de locuri de muncă în strainatate.

(3) Agentii de ocupare a forţei de muncă vor restitui, parţial sau total, tariful serviciilor de mediere incasat de la solicitanţi, dacă nu reusesc să le ofere locuri de muncă în termenul stabilit prin contractele de mediere sau dacă, înainte de expirarea duratei contractului de mediere, beneficiarul acestui contract renunta la mediere.

Prin urmare, legea are prioritate.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tepe cu locuri de munca in strainatate ovi31diu ovi31diu As dori sa stiu ce se poate face in situatia in care inchei un contract de mediere (in vederea angajarii in strainatate), cu o firma care are toate avizele ... (vezi toată discuția)
Informare adry-a adry-a Reprezint o firma de recrutare personal in tara si strainatate. Vreau sa stiu daca din punct de vedere juridic este legal sa percepem comsion si viitorului ... (vezi toată discuția)
Este posibil asa ceva - comision contract de munca sabin2017 sabin2017 Este posibil sa platesc lunar de doi ani de zile in Germania 60 de euro pentru intermedietea si gasirea unui loc de munca? La o firma din Sibiu cu patronii - ... (vezi toată discuția)