avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Informare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Informare

Reprezint o firma de recrutare personal in tara si strainatate. Vreau sa stiu daca din punct de vedere juridic este legal sa percepem comsion si viitorului angajat in momentul in care prin serviciile noastre a obtinut un loc de munca!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 11 Septembrie 2012
Normele de aplicare Legii nr.156/2000 prevad :
art. 7
(1) Activitatile de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate constau, in principal, in:
a. constituirea unei banci de date privind solicitantii de locuri de munca si ofertele de locuri de munca in strainatate;
b. identificarea locurilor de munca oferite de angajatori, persoane juridice sau persoane fizice din strainatate, ori de parteneri de mediere straini;
c. publicarea locurilor de munca si a conditiilor de ocupare a acestora;
d. preselectia sau, dupa caz, selectia candidatilor, corespunzator cerintelor locurilor de munca oferite si in concordanta cu pregatirea, aptitudinile si interesele acestora;
e. intreprinderea demersurilor pentru angajarea persoanelor selectate pe locurile de munca oferite.
(2) In vederea efectuarii activitatii de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate agentii de ocupare a fortei de munca incheie, in forma scrisa, cu cetatenii romani care solicita sa lucreze in strainatate contracte de mediere care vor cuprinde cel putin elementele si clauzele prevazute in anexa nr. 1.
(3) Pentru efectuarea activitatilor de mediere prevazute la alin. (1) lit. b) - e) agentii de ocupare a fortei de munca in strainatate pot percepe un tarif de mediere care sa acopere costurile

art.. 9
(1) *** Abrogat
(2) Daca tarifele pentru prestarea serviciilor de mediere sunt incasate de la angajatori straini, agentii de ocupare a fortei de munca nu pot pretinde plata serviciilor de mediere si de la solicitantii de locuri de munca in strainatate.
(3) Agentii de ocupare a fortei de munca vor restitui, partial sau total, tariful serviciilor de mediere incasat de la solicitanti, daca nu reusesc sa le ofere locuri de munca in termenul stabilit prin contractele de mediere sau daca, inainte de expirarea duratei contractului de mediere, beneficiarul acestui contract renunta la mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil asa ceva - comision contract de munca sabin2017 sabin2017 Este posibil sa platesc lunar de doi ani de zile in Germania 60 de euro pentru intermedietea si gasirea unui loc de munca? La o firma din Sibiu cu patronii - ... (vezi toată discuția)
Tepe cu locuri de munca in strainatate ovi31diu ovi31diu As dori sa stiu ce se poate face in situatia in care inchei un contract de mediere (in vederea angajarii in strainatate), cu o firma care are toate avizele ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate sorinmihut sorinmihut Buna ziua . As dori sa aflu ce cai sunt posibil de urmat in situatia in care am semnat un contract de mediere a unui loc de munca in strainatate si firma ... (vezi toată discuția)