avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Citatie de la Tribunal pentru Dizolvare. Imi doresc ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Citatie de la Tribunal pentru Dizolvare. Imi doresc acest lucru !?

Buna ziua !
In primul rand felicitari pentru aceasta frumoasa comunitate de specialisti !

Detin un SRL din 2005. Activitatea firmei a fost extrem de mica. Nu am nicio datorie, toate bilanturile contabile au fost depuse, totul este 'Curat', daca imi permiteti.

Ma gandeam de ceva vreme sa inchid aceasta firma, unde sunt asociat unic dar auzisem ca este o procedura oarecum complicata si care necesita si o oarecare 'investitie'.

Zilele trecute am primit de la Tribunal o Citatie pentru ca am uitat sa-mi depun Prelungirea Valabilitatii Doveziii Sediului Social (expirat de 2 ani) si ma instiinteaza ca imi vor Dizolva Socieatatea. Am primit citatia dupa 2 ore de cand procesul trebuia sa inceapa - nu am semnat minic si nu m-am prezentat. Urmatorul termen am inteles ca este pe 27 Martie.

Pe scurt:
Doresc sa inchid aceasta firma care nu are nicio datorie, dar vreau sa o fac cat mai simplu posibil si cu o 'investitie' cat mai mica din partea mea. Cum ma sfatuiti sa procedez?
Nu doresc complicatii, nu doresc sa risc sa platesc amenzi, sau sa mi se faca cazier fiscal. Doresc calea cea mai simpla, cea mai sigura, cea mai putin costisitoare (daca este posibil).

Va Multumesc anticipat pentru sfaturi.
O zi buna !
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
photomaker123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 14:49, 16 Februarie 2013
Buna dimineata .
In primul rand,nu ati fost citat legal,asa cum prevede legea, cu cel putin 5 zile inainte de data procesului,in consecinta puteti invoca exceptia nelegalitatii citarii,daca doriti.
2.In afara bilanturilor contabile,dvs.trebuie sa depuneti toate declaratiile fiscale,cu 5 ani in urma, si sa aveti evidenta contabila-balanta contabila,adusa la zi.
3.Ca sa vi se radieze firma,trebuie sa nu aveti datorii,sau bunuri in firma,nerepartizate inainte de radiere .
Cam acestea sunt conditiile unei ,,linistite" dizolvari ,urmata de radiere .
Daca nu ,vi se va aplica procedura prevazuta de Legea nr.85/2006-privind insolventa,prin numirea unui lichidator judiciar ,care se va ocupa de firma dvs. ,respectiv radiere .
Marius Bote .
- Toate declaratiile sunt depuse, totul este la zi
- Firma acum are in cont cam 5000 lei
- Au fost achizitionate pe firma cateva lucruri, de genu: un monitor, un program, lucruri destul de marunte.

Intrebarea este daca:

1) sa-mi actualizez Sediul Social pritr-un nou contract de comodat si sa platesc aprox. 300 lei la Registrul Comertului pentru aceasta actualizare DUPA care eu sa cer Dizolvarea si Radierea Societatii, platit iar aproximativ 700 lei (atat am inteles ca ar ajunge) - deci 1 plic de umblatura + aprox. 1.000 lei. Asta cred ca ar fi calea cea mai 'curata'. Mai lipseste ceva din ce am scris mai sus ?
sau

2) sa nu ma prezint nici la urmatoarea citatie - apoi Tribunalul cere Dizolvarea firmei apoi ea se Radiaza automat, fara ca eu sa mai fac ceva (daca nu am datorii la Fiscul local si judetean). Ce se intampla cu suma de bani din cont si cu 'bunurile' firmei ? Nu voi primi amenzi de la Tribunal de judecata ? Mi se va da din oficiu un Lichidator care va costa ?

Care ar fi pasii exacti in fiecare varianta, care merita mai mult ?

Recunosc ca nu este un domeniu pe care sa-l cunosc, sigur am nevoie de mai multe informatii, Va Multumesc !

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
photomaker123, utilizator
In ambele cazuri,daca nu lichidati.patrimoniul firmei si daca nu achitati restantele de 5.000 lei, nu vi se va accepta radierea firmei,ci vi se va numi un lichidator judiciar,daca de catre O.R.C. onorariul lui este de 1.000 lei,iar daca numirea se face de catre Tribunal,onorariul este de 3.000 lei .
Marius Bote.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap ieftin de firma rekaalina rekaalina Buna ziua.Am o problema si as dori sa ma ajutati daca se poate.In 2005 am infiintat o firma de care practic \"am uitat\" ,iar acum cateva zile am primit o ... (vezi toată discuția)
dizolvare - lichidare asociatie umanitara monb monb Am nevoie de un model de hotarare AGA pentru dizolvarea asociatiei. Daca puteti sa-mi spuneti si ca cat costa toate formalitatile legale de lichidare a ... (vezi toată discuția)