Fostul sot a obtinut program de vizitare minor de sambata ora 9 pana duminica ora 16 a venit cu hotararea sa ia copilul dar copilul refuza vehement sa merga la el,refuzul vine in urma comportamentului fostului care a venit de multe ori in stare de ebrietate la domicilul meu facand scandal ameninrand injurand incerca sa ,a loveasca toate de fata cu copilul asta in timpul casatoriei cat si dupa.copilului ii e teama de el plange face crize de plans cand il vede.acum fostul spune ca ma da in judecata deschizand un dosar penal eu am vrut sa-i dau copilil am incercat sa vb cu copilul sa-i explic ca trebuie sa merga si la el dar el nu vrea sub nicio forma.ce pot sa fac in situatia asta?unde sa ma adresez,copilul este traumatizat,am facut plangeri impotriva fostului la plotie ptr amenintari i-a dat amenzi si atat ce fac in situaria asta/va rog ajutati-ma urgent cu sfaturi
la procesul in care s-a stabilit programul de vizitare am adus toate dovezile de la politie am dovedit si cu martor mai mult fostul a recunoscut ca m-a amenintat dar totusi i-a dat program de vizita justificand ca este in interesul superior al copilului care are varsta de 5 ani
De la data de 15 febr - data intrarii in vigoare a noului cod de procedura civila - tatal va putea apela inclusiv la concursul unui executor judecatoresc care sa puna in aplicare acea sentinta.
Cand va mai veni dupa copil invitati-l in casa sa observe personal reactia minorului, mai chemati o persoana care sa fie de fata si care sa poata fi chemata ulterior ca martor.
Luati legatura si cu cei de la Protectia Copilului si Autoritatea Tutelara si solicitati eventual prezenta unui asistent care sa observe desfasurarea relatiilor.
Incercati si o evaluare psihologica a minorului vis a vis de relatia tata-fiu cu reprezentantii institutiilor de stat sau cu un psiholog angajat de dvs.
Duceti copilul la un psiholog, la gradinita la Protectia copilului, undeva. Crizele astea sunt nepotrivite, putin exagerate, nu e ok sa faca asa copilul.
Vedeti de unde vin, poate sunt dintr-o dorinta de a ramane langa dv. si a va proteja (e baiat? fata?), poate incearca sa manipuleze situiatia in favoarea lui (iar e normal), poate incearca sa-si pedepseasca tatal ca a plecat (normal din nou).
Totusi, desi reactiile lui pot fi normale raportate la ce gandeste micutul, pe termen lung il pot afecta, la fel ca si lipsa tatalui.
Daca nu apelati la consiliere psihologica dv., o sa apeleze in executare tatal mai devreme sau mai tarziu, vazand dispozitiile noi de procedura.
Vizitarea minorului
mary1970
In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)