avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare antecontract vanzare-cumparare

Am facut un antecontract de vanzare cumparare apartament eu fiind vanzatorul.
Urmeaza sa se definitiveze pe 5 martie.
Intre timp sotia cumparatoare s-a imbolnavit si ambii soti sunt plecati in strainatate pentru o operatie dificila.
Nu vor putea fi prezenti pe 5 martie pentru definitivarea vanzarii.
Banuiesc ca nu vor mai avea suma necesara cumpararii dat fiind
cheltuielile nou aparute.
Cum pot sa anulez acest antecontract in lipsa amandurora sau mai mult ca sigur al unuia fara sa mai am alte probleme.
Eu doresc sa vand apartamentul fara tergiversari.
Detalii:
- le-am permis sa se mute in apartament pana la definitivarea contractului, deci ceva lucruri acolo;
- antecontractul prevede ca in caz de neprezentare pot sa-i dau afara prin executor;
- Antecontractul prevede conditii in caz de razgandire pentru ambele parti; eu nu ma razgandesc, dar nici nu pot astepta la nesfarsit cu atat mai mult cu cat nu pare a fi ceva temporar.

Ar fi bine sa astept data de 5 martie, sau pot face alceva.
Nu am cum sa-i contactez.

Multumesc pentru un eventual raspuns
Rodica Pricop

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:47, 20 Februarie 2013
Daca exista aceste obligatii asumate, trebuie respectate, pana la 5 martie nu aveti ce sa faceti, daca situatia nu se limpezeste atunci, aplicati dispozitiile contractuale
Aceste clauze drastice sunt cunoscute si de cumparatori.Este interesul lor sa ia legaura cu Dv. daca au necazurile la care v-ati referit.Evident, dv.aveti la dispozitie prevederile contractuale pe care le puteti pune in aplicare.
Va multumesc! Voi astepta termenul.
Dumneavoastra trebuie sa respectati obligatiile pe care vi le-ati asumat , conform antecontractului de vanzare-cumparere.( acesta nu poate fi anulat prin simpla vointa a partilor contractante ).

In situatia in care obligatia contractuala asumata nu va putea fi indeplinita, dumneavoastra fiind de buna credinta, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea pronuntarii unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.

Asadar, exista doua optiuni de care puteti uza.
In cazul in care promitentii - cumparatori nu mai procedeaza , din varii motive, la dobandirea bunului pe care dumneavoastra, promitent vanzator , il detineti , puteti sesiza instanta de judecata, solicitand sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare sau sa constate si sa pronunte rezolutiunea antecontractului de vanzare-cumparere , cu daune interese.

Stoica Ioana a scris:

In situatia in care obligatia contractuala asumata nu va putea fi indeplinita, dumneavoastra fiind de buna credinta, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea pronuntarii unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.

Stimata doamna,

Nu vad ce va rezolva doamna daca va obtine o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. Va ramane fara o proprietate insa se va alege cu o ... datorie?? Va trebuisa recupereze pretul de la cumparartor iar daca nu-l va recupera va ajunge in situatia initiala...
Poate ne lamuriti totusi....

Cat despre raspuns la problema : Vedeti ce prevede antecontractul referior la neprezentarea partilor. Le trimitei o adresa (cu confiemare de primire) si le aduceti la cunostinta ca in data de ... (pana pe 5 Martie) va veti prezenta la ora cutare la notarul cutare cu sediul in... .
Daca se prezinta bine, daca nu rugati notarul sa redacteze o incheiere de certificare de fapte.

Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare Lorena Chirila Lorena Chirila In ce conditii se poate obtine? Eu nu am avut niciodata un astfel de dosar, doar mi-a cerut cineva parerea in legatura cu nerespectarea obligatiei ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare pritty pritty Buna ziua, Am si eu o intrebare \\"usturatoare \\", am facut o promisiune de vanzare cu un avans si restul de bani in rate . Daca cumparatorii nu-si respecta ... (vezi toată discuția)