avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Prelungire contract telefonie mobila de catre alta ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Prelungire contract telefonie mobila de catre alta persoana

Buna seara
Va prezint problema mea cu rugamintea de a ma sfatui in incercarea mea de a rezolva aceasta incurcatura.
In urma cu trei ani , in urma unui divort, telefonul mobil si implicit numarul de telefon au ramas la fostul sot,el fiind si utilizatorul pe parcursul a cativa ani buni inainte.mentionez ca abonamentul era pe numele meu.Fara voia mea,in baza unui cont online pe site-ul Vodafone,a prelungit automat contractul cu inca un an prin achizitionarea unui telefon mobil,in numele meu.Acest lucru l-am aflat foarte tarziu si pana am luat pozitie, cu doua luni inainte de incheierea anului nu a mai platit facturile emise,datoria fiind pe numele meu si fiind responsabila de cele intamplate.Mentionez ca la achizitionarea telefonului online firma de telefonie suna posesorul abonamentului sa confirme aparatul telefonic si valoarea abonamentului si propabil acest lucru l-a facut el in numele meu.De asemenea,firma de curierat rapid Cargul,cea care face livrarile la domiciuliu pt Vodafone,a livrat produsul tot lui,direct la domiciliu.Am transmis o reclamatie scrisa electronic firmei Cargus,i-am prezentat situatia si mi-au raspuns ca arhiva dupa doi ani este distrusa si ca urmare,deoarece livrarea in numele meu s-a facut acum trei ani nu m-au putut ajuta.
Am facut o prima sesizare scrisa firmei Vodafone in care le-am prezentat situatia si mi-au confirmat in scris ca a fost achizitionat un telefon pe numele meu , marca si data comenzii.Le-am facut o alta sesizare in care am rugat sa mi se puna la dispozitie o copie a documentelor : prelungire contract abonat si acte doveditoare a livrarii produsului.La ambele sesizari raspunsul a fost foarte pompos mentionand puncte din contract ce fac referire la deschiderea unui cont online,utilizarea contului si responsabilitatea mea pt erorile survenite in urma neglijentei din partea mea ca utilizator privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei.In nici unul din raspunsuri nu mi-au facut mentiuni legate de actele pe care le-am cerut.M-au sfatuit ce pot face in cazul in care o persoana neautorizata imi utilizeaza contul online si ca nu ma pot ajuta pana ce politia nu imi dau raspunsul la o eventuala plangere penala.
Eu am fost de buna credinta si le-am prezentat situatia reala,am cerut sa mi se puna la dispozitie actele doveditoare comenzii online pt a putea dovedi nevinovatia mea in fata autoritatilor.Poate daca spuneam ca le-am pierdut si nu le prezentam situatia reala primeam un rapsuns mai pozitiv.
Ce pot face sa intru in posesia acestor documente ca sa pot deschide un dosar in tribunal? Credeti ca trebuie sa fac plangere si la protectia consumatorului? Incerc sa pregatesc si o plangere penala?
Firma de recuperare careia i s-a predat cazul ma tot suna si nu stiu cum sa rezolv pb mai repede.
Va sunt recunoscatoare pt rapsunsurile ce vor urma si va multumesc

Alte discuții în legătură

Utilizator abonament vodafone florificiu florificiu Buna ziua Sunt utilizator Vodafone de cand ma stiu si doresc sa ma ajutati intr-o problema arzatoare.Abonament pe numele meu,utilizator cu cont pe Myvodafone ... (vezi toată discuția)
1 numar de telefon..2 utilizatori! puiutza puiutza Buna seara! In luna septembrie am portat nr meu de telefon ( pe care il am de 6 ani) in alta retea. Am specificat fostului furnizor ca voi PORTA numarul, nu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vodafone nooXcape nooXcape Buna ziua, va contactez pentru un sfat / eventuala reprezentare într-o problema legata de rezilierea unui contract cu operatorul de telefonie mobilă ... (vezi toată discuția)