Buna ziua
Sunt utilizator Vodafone de cand ma stiu si doresc sa ma ajutati intr-o problema arzatoare.Abonament pe numele meu,utilizator cu cont pe Myvodafone era sotul meu.Toate apelurile cu probleme la Vodafone erau intregistrate pe numele lui.In luna martie 2010 am divortat si am verificat la Vodafone abonamentul si mi s-a spus ca a fost prelungit automat inca 1 an fara acordul meu , acest lucru s-a realizat prin acel cont online la care eu nu am acces deoarece are parola pusa de fostul meu sot, s-a achizitionat pe puncte un telefon mobil cu conditia ca abonamentul sa fie prelungit 1 an,deci pana in martie 2011.Telefonul a sosit la domiciliul unde am locuit si eu , pe care l-am parasit impreuna cu baietelul meu,prin curier,a semnat el,deci eu nu am avut stiinta de acest lucru.Cu cateva luni inainte de a se implini 1 an,acest fost sot nu a mai achitat factura Vodafone,abonamentul a afost inchis si eu sunt buna de plata probabil.Am facut o reclamatie pe mail la cei de la Vodafone si ca raspuns mi s-a cerut un nr.de telefon pentru a putea fi contactata,deci nici un raspuns concret.Vreau sa rezolv problema fara sa platesc daunele,chiar sa il oblig pe el sa achite si nu stiu de unde sa incep.Ma intreb cum a putut fi achizitionat acel telefon fara ok-ul meu , fara semnatura mea.Ma puteti instrui de unde sa incep si ce sa fac?
Va multumesc anticipat
Gindesc ca logic ar fi sa aduceti la cunostinta companiei exact situatia scrisa aici. Trimiteti-o prin posta cu confirmare de primire si solicitati in aceeasi adresa sa vi se comunice tot in scris pozitia lor. In functie de acest raspuns actionati mai departe : ori o reclamatie la protectia consumatorilor, ori o plingere penala sotului , ori daca va dau ei in judecata pentru recuperarea sumelor sa cereti chemarea in garantie a sotului ca adevarat beneficiar al serviciilor si bunurilor. Nu e o enumerare completa. Faceti intii pasul cu adresa la companie. Dupa aia mai vedem.
Multumesc pentru sfat.O sa incep cu o adresa la ei ,plangeri din partea lor probabil vin dar la adresa unde am locuit impreuna si la mine nu ajung.Va rog sa imi explicati cei doi termeni : 1."plangere penala sotului" - eu toate documentele din care reiese ca am abonament Vodafone sunt la el,doar sa le scot tot de la ei din sistem,iar la contul online nu am acces deoarece nu stiu parola
2."chemarea in garantie a sotului"
plangerea penala o puteti face exului pentru ca a accesat fara drept un cont electronic al altui client si a comandat in numele acestuia (al dv.) servicii si produse. cereti companiei sa anuleze toate conturile electronice pe care le aveti (desi e tardiva aceasta cerere) si cereti-le sa va trimita la noua adresa toate datele din care sa reiasa din ce se compune debitul cu explicatiile necesare dv. intr-o plangere penala (adica sa va comunice de pe ce ip s-a facut comanda). dupa ce aveti raspunsurile astea , veti putea lua o decizie impreuna cu un avocat sa va indreptati impotriva sotului cu plangere la parchet sau pe cale civila la instanta.