avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problemele unui vanzator inselat - rog ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problemele unui vanzator inselat - rog ajutor

Buna ziua.
Va rog tare mult sa-mi raspundeti in legatura cu doua probleme cu care ma confrunt.
1. Am vandut o bucata de teren unei persoane care a promis ca se ocupa de toate cheltuielile necesare vanzarii(inclusiv cadastrul) iar in momentul platii am intocmit doar un act semnat de mana fara a fi legalizat la notariat.Cumparatorul nu a facut cadastrul, in schimb a inaintat actiune in instanata prin care ma obliga sa ii recunosc dreptul de proprietate. As dori sa stiu daca dupa proces as putea fi eu obligat la plata tuturor cheltuielilor in urma vanzarii(de ex . intabulare) si care ar fi aceste cheltuieli.
2. Detin si ingrijesc de mai multi ani o bucata de teren care a fost a mamei mele dar pe care nu au existat acte .Am fost si mi s-a eliberat adeverinta de atestare fiscala, am fost inregistrat la registrul agricol, platesc impozite si as dori sa stiu care sunt pasii pentru a obtine acte de proprietate .
Va multumesc mult de tot.

Alte discuții în legătură

Transfer proprietati kamelya_ kamelya_ Fiica mea detine o proprietate la tara si dorim sa o trecem pe numele mamei mele.Ce act am putea sa facem sa nu ne coste foarte mult si cu ce acte ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren daca titlul de proprietete este pierdut? maria0908 maria0908 buna,as avea nevoie urgent de un raspuns....tatal meu este bolnav de cancer si este paralizat la pat...el are un teren si ar vrea sa il vanda fara stirea ... (vezi toată discuția)
Trebuie alta intabulare daca se vinde o parte dintr-un teren ? es_own es_own Doresc sa cumpar un teren de 750 de mp, care face parte dinto parcela de 1500mp care e intabulata si are extras de CF. CE pasi trebuie sa fac?? astep ... (vezi toată discuția)