avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer proprietati

Fiica mea detine o proprietate la tara si dorim sa o trecem pe numele mamei mele.Ce act am putea sa facem sa nu ne coste foarte mult si cu ce acte ar trebui sa ne ducem la notariat?Mentionez ca proprietatea are cadastrul facut.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:47, 3 Noiembrie 2012
Pe numele bunicii?! Donatie se poate face pt ca este scutita de impozit. Se va plati doar onorariul si intabulare. Ca acte trebuie actul de proprietate, , incheierea de intabulare , certificat fiscal, cartile de identitate, certificatul de nastere al fetei, certificatul de nastere si de casatorie al mamei fetei, ca sa se poata vedea ca relatia nepoata bunica pt scutirea de impozit. Daca terenul este agricol trebuie adeverinta ca nu este sau este dat in arenda. Daca esre in arenda donatara va prelua obligatiile din contract pana la expirarea termenului acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire brandoza2004 brandoza2004 buna ziua,bunica e dec de 2 anii au mai ramas ca mostenitorii de drept bunicul si 2 fice..una nu vrea sa deschida succesiunea pana nu moare bunicul,eu ca ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament-procedura, costuri office.carmen office.carmen As dori sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a dona apartamentul care acum este pe numele meu,fiicei mele,majora.Care sunt procedurile,cat dureaza si ... (vezi toată discuția)
Mostenire, renuntare dinamo2010 dinamo2010 Daca am un titlu de proprietate si inca nu e intabulata o proprietate care apartinuse bunicii decedate, pe care in mod normal ar mosteni -o cei trei copii, ... (vezi toată discuția)