avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urmarirea corespondentei angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urmarirea corespondentei angajatului

Buna ziua,

Este legal ca o companie (prin departamentul specializat) sa monitorizeze mesajele electronice (e-mail) primite/trimise de pe adresa de e-mail de serviciu ?
Daca da, in ce conditii ?
(Mi s-a intamplat acest lucru in doua companii : intr-una dintre companii (multinationala), dupa ce am descoperit acest lucru, mi s-a motivat necesitatea pastrarii secretului de serviciu, iar in alta companie (romaneasca), motivatia patronului a fost : "asa vreau eu, e compania mea si fac ce doresc in firma mea").

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatorilor asupra emailurilor angajatilor nemona2011 nemona2011 Buna. As avea si eu o intrebare. Am lucrat pana ieri (inclusiv) la o multinationala; mi-am dat demisia la zi ieri (fara preaviz), iar demisia intra in vigoare ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei electronice cls cls Buna ziua. As vrea sa stiu ce lege reglementeaza corespondenta electronica. La servici ni se controleaza mail-urile primite si ni se transmit doar cele ... (vezi toată discuția)
Adresa de e-mail sparta, conturi pe hi5, facebook, etc. mistermoney18 mistermoney18 In urma cu 2 ani am cunoscut pe net o fata cu care am avut o relatie, la distanta, aproape un an, dupa care nu ne-am mai inteles si am hotarat ca ar fi mai ... (vezi toată discuția)