avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua. Am avut un contract de 8 ore timp de 3 ani....firma si-a restrans activitatea
Imediat dupa am gasit un nou loc de munca de 6 ore pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 de zile. Daca in aceasta perioada de proba angajatorul hotaraste sa incheie contractul de munca...mai pot lua somaj??
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 19 Februarie 2013
Doar daca se incheie contractul tot cu desfiintare post . art 65 alin 1
incheierea contractului de munca nu are legatura cu perioada de proba...contractul de munca vi se incheie la inceput,doar ca in intervalul de 90 zile(perioada de proba) se poate sa vi se desfaca contractul sau sa plecati fara a fi nevoit sa efectuati preavizul ...pt.a beneficia din nou de somaj trebuie sa aveti lucrat cel putin 12 luni de la ultimul somaj .
Eventual sa va angajati pe perioada determinata ,vi se suspenda somajul pe aceasta perioada,apoi reveniti in somaj
Daca vi se incheie contractul cu orice alt articol ; acordul partilor sau demisie , nu mai beneficiati de somaj
Ati mai beneficiat de somaj dupa restrangerea activitatii primei frime? Sau v-ati angajat cu cim pe 6 ore imediat?
Nu am depus actele pentru somaj deoarece m-am angajat imediat cu cim de 6 ore . Tin sa precizez ca nu am avut niciodata somaj

Alte discuții în legătură

Art 65 alin. 1? helenita helenita Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Demisie loc de munca tudorsad tudorsad Buna ziua, As vrea sa gasesc o solutie prin care sa plec de la actualul loc de munca, dar sa beneficiez de ajutorul de somaj. Motivul pentru care vreau sa ... (vezi toată discuția)
Somaj in urma unei perioada de proba rl_lucian rl_lucian Buna ziua, Sotia mea s-a angajat recent si este in perioada de proba timp de 3 luni de zile. As dori sa stiu daca va beneficia de indemnizatie de somaj in ... (vezi toată discuția)