avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordare stimulent dupa intoarcere CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordare stimulent dupa intoarcere CCC

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta.
Copilul este nascut pe data de 29.04.2012. Tatal a facut cerere pentru a nu intra in concediiu de crestere copil. Intrebare: pentru a beneficia de stimulentul acordat de stat cu ce data pot incepe activiatea, conform legii

Multumesc
Cel mai recent răspuns: florentina_voicu , utilizator 16:51, 22 Februarie 2013
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni, pentru a primi stimulentul de insertie.

2. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani trebuie sa reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an dar inainte de a implini 1 an si 11 luni, pentru a primi stimulentul de insertie.

3. Este bine sa intrebati si la Primarie sau, mai bine, la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie.
Am optat pentru un an CCC. Am vorbit cu cei de la Agentia de Plati dar deoacamdata am primit un raspuns doar verbal, ca eu chiar daca ma intorc pe data de 30.03.2013 voi beneficia de stimulent.
Astept si o alata parere.
Multumesc
1. AJPIS, care aproba si plateste indemniztia pentru CCC si stimulentul de insertie sunt cei mai calificati sa va dea raspuns la intrebare.

2. Ca sa nu aveti vreo supriza neplacuta ar fi bine sa faceti intrebarea in scris (fie si pe e-mail) ca sa primiti raspunsul tot in scris.
Am facut acest lucru dar pana la primirea raspunsului oficial din partea lor vroiam si alte pareri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil si stimulent de insertie Andreiuta1908 Andreiuta1908 Buna ziua, In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil, optiunea 1 an. Copilul implineste 1 an pe 29 octombrie 2013. Am doua nelamuriri: 1. Daca ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie dupa sedere cu copil 1 an de zile ancutaioana ancutaioana Am depus cererea de insertie in 10 apr 2015. Am inceput serviciul in 1 apr 2015. Copilul a implinit 1 an in 18. mai2015. Tatal a renuntat la sederea lui cu ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)