avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Punere pe piata produse
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Punere pe piata produse

buna ziua, am si eu o intrebare dc imi permiteti: pt ca un produs sa fie lansat si pus pe piata e nevoie ca numele lui sa fie protejat printr-o marca ? daca nu ma puteti ajuta cu un raspuns, imi puteti spune unde pot gasi mai multe informatii despre asta?
multumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 12:32, 21 Februarie 2013
Este destul de generala intrebarea.
Doua ipoteze va pot indica:
Daca produsul este fabricat de Dvs(firma Dvs), atunci este bine ca inainte de a-l promova pe piata sa il denumiti. Denumirea aleasa trebuie sa nu fie identica sau similara cu denumiri(marci) existente deja pentru produse identice sau similare existente pe piata, sau chiar numai marci inregistrate anterior in Romania. De aceea, acest aspect trebuie cercetat de o persoana specializata(fie OSIM, fie un consilier in proprietate industriala).daca cercetarea va va spune ca denumirea nu inclca drepturi asupra unor marci inregistrate anterior, atunci denumirea aleasa de Dvs este bine sa o protejati ca marca prin inregistrare la OSIM.

Daca produsele pe care doriti sa le puneti pe piata sunt fabricate de alte firme si fiind achizitionate de Dvs ele poarta deja o denumire, va trebui sa aveti aprobarea scrisa a furnizorului sa schimbati denumirea produsului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare osim Bella16 Bella16 Buna ziua, cu ceva timp in urma, mi-am facut un mic I.I., si am inceput comert cu diverse produse.le-am facut pagina de internet, promovari, toate alea-alea, ... (vezi toată discuția)
Interdictie comercializare produs cosmin_1010@yahoo.com cosmin_1010@yahoo.com Buna ziua! Va supun atentiei un subiect interesan legat de inregistrarea marcilor si interzicerea comercializarii unui produs. De aproximativ 2-3 ani se ... (vezi toată discuția)