avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincadrarea in munca dupa cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincadrarea in munca dupa cic

Buna ziua,
In urma unei discutii cu angajatorul am aflat ca dansul nu mai este obligat sa ma reincadreze in munca dupa concediul de crestere al copilului. Eu, informandu-ma, am aflat ca este obligat sa ma ia inapoi si poate sa imi desfiinteze postul conform Codului muncii, urmand ca eu sa intru in somaj. Acum nu stiu cine are dreptate, eu sau angajatorul. Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.
Cu multumiri,
Stefania
Cel mai recent răspuns: c_stefania , utilizator 19:47, 20 Februarie 2013
Care este data nasterii copilului?
22.02.2011
In acest caz sunt aplicabile prevederile art. 25 din OUG 111/2010:

(2)Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
c_stefania

1. Obligatia angajatorului de a va primi la locul de munca la revenirea din CCC nu este prevazuta expres din actele normative in matioeri , ea decurgand in baza unui principiu de drept aplicabil in aceasta situatie...

2. Angajatorul poate desfiinta postul chiar daca reveniti din CCC ... dar are o interdictie de a va concedia pe o duarta cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
Da, stiu ca poate sa imi desfiinteze postul dar nu imi e in clar treaba cu "pana la 6 luni" sau e interpretabil. Din cate m-am informat am aflat ca nu are obligatia de a ma tine in servici ... ce spuneati mai sus dumneavoastra inseamna ca nu poate sa imi desfiinteze postul mai devreme de 6 luni de la reluarea activitatii?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere copil andra072009 andra072009 Buna seara, Daca optez pentru concediul de crestere copil pe o perioada de 2 ani angajatorul este obligat sa pastreze postul si sa ma reincareze pe postul ... (vezi toată discuția)
Obligatia angajatorului sa-mi pastreze postul dupa ccc Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua, In luna iulie voi naste si am decis sa raman un an in concediu de crestere copil. La serviciu am fost anuntata ca daca ma voi intoarce dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa revenire din cic violeta54 violeta54 Buna ziua, am o problema si o rugaminte la dvs. Avem o angajata care si-a reluat activitatea dupa CIC de 2 ani. La cateva zile i s-a adus la cunostinta ca ... (vezi toată discuția)