Nu, activitatea in profesia de mediator, nu este activitate in profesie juridica.
Activitatea de mediere nu este o activitate juridica. Profesiile juridice sunt: Judecator, procuror, grefier, avocat, consilier juridic, executor judecatoresc, notar.
Profesia de mediator nu necesita studii juridice.
I
in prezent perioada in care o persoana (licentiata in drept) desfasoara activitatea de mediator nu constituie vechime in specialitate juridica.
se considera ca au desfasurat activitati juridice: fostii judecători si procurori care si-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1) din L303/2004, avocaţii, notarii, asistenţii judiciari, consilierii juridici, personalul de probaţiune cu studii superioare juridice, ofiţerii de poliţie judiciară cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit funcţii de specialitate juridică în aparatul Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Curţii ConstituÑionale, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române si Institutul Român pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din învăţământul juridic superior acreditat, precum si magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie si Justiţie.
Buna ziua!
Din cate stiu,nu.
Ceea ce este dragut este ca in codul CAEN nu exista incadrare pentru mediere, asa incat in toate declaratiile de la ANAF mi s-a indicat sa trec codul 6910 - Activitati juridice. Insa medierea NU ESTE o activitate juridica.
Modificarile la COR, cuprinse intr-un ordin comun al Ministerului Muncii si Institutului National de Statistica nr. 177/81/2012, publicat in Monitorul Oficial nr. 128, din 22 februarie 2012, nu includ, din pacate, nicio referire la activitatea de mediere.