Va rog sa imi spuneti ce este medierea si ce pasi trebuie urmati si acte necesare? Am inteles ca este obligatoriu certificatul de mediere atasat la dosar pentru cerere pensie alimentara. Are cumva ca scop si acela de a incerca impacarea parintilor???/ Eu nu am fost casatorita cu tatal copilului meu si nu doresc sub nici o forma impacarea cu el! Am sperat 5 ani ca se va implica in cresterea copilului, dar nu a facut-o, copilul abia il cunoaste si nu as vrea sa am cine stie ce surprize. Vreau pensie alimentara pentru copil si nimic mai mult. Pot dovedi ca e alcoolic cronic si nu doresc sa las copilul in preajma lui. Va multumesc! :)
Ceea ce este obligatoriu de prezentat in instanta este "certificatul de informare", care atesta indeplinirea obligatiei legale de parcurgere a sedintei de informare in privinta medierii. In cadrul acestei sedinte mediatorul ofera partilor informatii legate de definitia si cadrul legal al medierii, principiile acesteia, avantajele pe care le are in raport cu instanta de judecata, rolul mediatorului, regulile care ar trebui respectate de parti si efectele juridice ale acordului de mediere.
Participarea la aceasta sedinta de informare nu inseamna sub nicio forma acceptarea medierii. Va aduce doar niste informatii legate de aceasta.
Daca nu sunt prezente ambele parti (una dintre ele refuza sau pur si simplu nu se prezinta in urma invitatiei adresate de cealalta prin intermediul mediatorului), mediatorul nu va putea face informarea si nu va putea elibera certificatul de informare, ci doar un proces verbal de informare, care ar putea dovedi instantei ca partea reclamanta a facut eforturi sa invite si cealalta parte (paratul) la informare, insa fara succes.
Dvs. ca reclamant va trebui sa faceti demersurile de invitare la informare ale domnului in cauza. Pentru acest lucru va veti adresa unui mediator cu o cerere. Contactati un mediator pentru a afla pasii concreti, e mai mult de explicat, v-am dat doar informatiile de baza.
Ca idee, medierea nu presupune "sa va impacati" cu acest domn, ci sa incercati sa obtineti pensia alimentara printr-o alta modalitate, printr-un fel de negociere. Daca, de exemplu, s-ar gandi ca instanta va stabili o pensie de 2000 de euro (dam niste sume ipotetice), poate ar fi dispus sa se inteleaga cu dvs. direct la o suma mai mica, care, evident, sa va satisfaca nevoile legate de cresterea si educarea copilului.
Va multumesc frumos pentru raspuns! :) Inteleg ca nu se poate sari peste mediere? Ideea e ca doresc sa ajung cu orice pret in instanta sa obtin hot judecatoreasca definitiva si irevocabila, custodie exclusiva pt. ca nu mi se pare normal sa ii cer parerea unui "donator de sperma" care nu s-a impliccat deloc in cresterea si educarea copilului meu, cu care nu am locuit niciodata, atunci cand sa presupunem as avea nevoie sa ies intr-o excursie din tara, sau alte situatii...pot cere acel certificat fara sa-l instiintez? (nu ca daca ar veni s-ar schimba cu ceva situatia, dar e ranchiunos si foarte orgolios si nu doresc surprize). M-am chinuit singura cu crestrea copilului si am facut-o foarte bine. Pot cere un examen psihiatric sa i se efectueze? E alcoolic cronic. Multumesc mult! :)
Recititi cu atentie mesajul postat de mediator_comeaga: nu sunteti obligata sa alegeti medierea ca mod de rezolvare a problemelor ci doar sa va informati (de preferat impreuna cu ex-sotul dvs.) asupra posibilitatii de a rezolva altfel decat printr-un proces problemele pe care le aveti.
Deci nu puteti sari peste sedinta de informare, nu peste medierea propriu-zisa.
N-ar fi rau daca nu ati merge setata pe Nu vreau... Iar si mai bine ar fi daca ar veni si dumnealui, este posibil sa ajungeti sa hotarati de comun acord ce e mai bine pentru amandoi si desigur pentru copil.
Divort refuzat
lllucci
Buna seara!Am si eu o intrebare!Sotul meu are o amanta si vrea sa sivorteze sa isi refaca viata.Avem un copil de cinci ani.Daca nu ii acord divortul ce se ... (vezi toată discuția)