avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare ONG

Buna ziua,

un ONG care nu desfasorat activitati economice, are venituri doar din donatii , ar dori sa sponsorizeze o biserica cu geamuri termopan.Va rog daca puteti sa-mi spuneti ce presupune aceasta sponsorizare, are dreptul sa o faca si ce documente trebuie intocmite, ce taxe trebuie platite ?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:10, 20 Februarie 2013
Ong-ul trebuie, in deciziile pe care le ia, sa tina seama de misiunea si scopurile pentru care a fost infiintat.
Eu cred ca biserica poate singura sa caute sponsorizari de la societatile comerciale si donatii directe de la persoane fizice asa ca nu recomand ca un ong sa dea bani unui alt "ong" care e, in acest caz, ca marime, forta financiara si impact in comunitate mult mai mare.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare Murini Ionel Murini Ionel O fundatie nonprofit din Româania, poate sponsoriza o entitate similara din Uniunea Europeana? (vezi toată discuția)
Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)