Teoretic nu se poate, debitorul trebuie sa fie citat. Prezentati-va in instanta si invocat lipsa indeplinirii procedurii de citare, verificati la dosarul cauzei cum a fost indeplinita procedura de citare. Nu cred ca instanta a continuat actiunea fara indeplinirea procedurii de citare, dar nu este exclus. Verificati!
Buna ziua, am depus cerere mi au zis ca intr o saptamana voi putea ridica dosarul.
intrebare:
insolventa s-a Înregistrat în data de: 26 Octombrie 2011 la cererea bancii.
La data de 23.02.2012 se Admite cererea creditoarei,
În temeiul art. 33 alin. 6 din Legea nr 85/2006 privind procedura insolvenţei deschide procedura generală împotriva debitorului
În temeiul art. 47 din lege ridică debitorului dreptul de administrare - constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar. Fixează următoarele termene limită: b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului 23.04.2012; c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar de creanţe 23.05.2012; d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor 23.06.2012; e)data primei sedinte a adunării generale a creditorilor 18.06.2012. Numeşte administrator judiciar provizoriu pe ............... care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.20 din lege, cu o remuneraţie provizorie de 3000 lei din averea debitorului. Pune în vedere administratorului judiciar îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi. În temeiul art.33 alin.7 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune ca administratorul judiciar să trimită o notificare, în condiţiile art.61 alin.3 din lege, privind deschiderea procedurii generale împotriva debitorului şi ridicarea dreptului de administrare, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor în conformitate cu art.28 alin.1 lit c), debitorului şi oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole ori registrului asociaţiilor şi fundaţiilor în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii, instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la registrul comerţului, şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi, în vederea aplicării prevederilor art.36 din lege. Pune în vedere administratorului judiciar să convoace adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor sau membrilor persoane juridice pentru desemnarea administratorului special în termen de maxim 10 zile de la deschiderea procedurii, să întocmească şi să depună la dosar, în termen de 20 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 54 alin 1 şi 2 din lege şi, în termen de 40 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 59 din lege. În temeiul art. 4 din Legea privind procedura de insolvenţă, dispune deschiderea de către debitor a unui cont la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii; în caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către administratorul judiciar. Eventualele disponibilităţi băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar. Fixează termen pentru continuarea procedurii la 24.05.2012 , C 8, ora 09.00 Definitivă şi executorie. Cu recurs, în termen de 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.02.2012.
La data de: 14.03.2012
Obiect dosar: încuviinţare executare silită
aceiasi banca cere judecattoriei incuviintarea silita, iar pe 06.04 i se admite incuviintarea.
Este normal ca in timpul procedurii de insolventa sa se incuviinteze executarea silita? insolventa nu suspenda toate actiunile si executarile?
Multumesc si imi cer scuze daca mesajul este prea lung.
In cazul acesta, avand in vedere stadiul dosarului si vechimea lui ma indoiesc ca ar fi lipsa de procedura cu privire la citarea debitorului ... Totusi verificati.
Da, instanta poate incuviinta executarea silita in conditiile in care doar banca este inscrisa in tabelul creditorilor, banca poate cere executarea garantiilor pe care le are, daca exista.
ok, multumesc pentru lamurire. cunosc o avocata care ma tot pune pe jar....intotdeauna imi spune ce imi place mie sa aud, ma face fericita, nu imi dau seama cum a ajuns avocata. Mi a zis ca in situatia relatata mai sus trebuie sa depun plangere penala si impotriva bancii si impotriva lichidatorului ... ca ii prind sigur