avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... deschiderea procedurii de faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

deschiderea procedurii de faliment

Buna seara. In cadrul uni proces de insolventa unde sunt creditor am primit urmatoarea sentinta: Admite cererea administratorului judiciar...... In temeiul art. 107 lit. D din Legea privind procedura insolvenţei; Dispune începerea procedurii falimentului debitorului .......cu sediul în ........... In temeiul art.107 alin 2 din Legea privind procedura insolvenţei, Desemnează lichidator judiciar pe........ cu o retribuţie de 600 lei lunar sau 7% din vânzări, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.25 In temeiul art.107 alin.2 din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii la 05.10.2010. Dispune predarea către lichidator, în termen de 10 zile de la pronunţarea prezentei, a tabelului definitiv al creanţelor şi a listei creanţelor născute în cursul procedurii. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul ...., precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii la 05.10.2010. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 19.10.2010. Fixează termenul limită pentru depunerea contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii la 02.11.2010. Fixează termenul pentru soluţionarea contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii la 16.11.2010. Fixează termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 26.11.2010. In temeiul art.113 din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Termen fond la 05.10.2010 Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 07.09.2010
Eu deja am depus o cerere pentru inscriere la masa credala in data de 30.04.2010. Trebuia sa mai depun inca una? Nu inteleg si daca ma puteti ajuta. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: utilizator80 , utilizator 12:44, 11 Noiembrie 2010
Dumneavastra ati depus o cerere de inscriere la masa credala si presupun ca sunteti inscris in tabelul preliminar intocmit de administratorul judiciar.
Acum s-a trecut la faliment si depun cerere de inscriere in tabelul suplimentar numai cei care au inregistrat creante impotriva debitorului in perioada de observatie sau de reorg judiciara( de la deschiderea procedurii insolventei pana la data la care instanta a dispus intrarea in faliment). Daca nu ati emis facturi catre debitor dupa data intrarii acestuia in insolventa nu aveti de ce sa depuneti o cerere de inscriere in tab suplimentar.
Multumesc pentru raspuns. Eu sunt un fost salariat caruia firma in cauza nu i-a platit salariul pe ultima luna si cred ca am si prioritate in achitarea creantelor.
drepturile salariale restante sint inscrise automat in tabelul creditorilor. plata acestora se face prioritar dar dupa indeplinirea anumitor proceduri si fara lezarea drepturilor detinute de alti creditori.
Art. 123 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei , stabileste ordinea in care vor fi platite creantele: creantele izvorate din raporturi de munca se afla pe ordinea de prioritate nr 2 dupa cheltuielile efectuate in procedura insolventei.
Dupa salariati vor fi platiti ceilalti creditori ( bancile, statull alte cteante).
Dvs. nu mai trebuie sa faceti alte demersuri, doar sa sperati ca vor fi obtinute suficiente sume din lichidare ca sa fiti platit.

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale firma insolventa iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, a doua zi dupa declararea oficiala a insolventei si-a mutat o mare parte din salariati pe alta ... (vezi toată discuția)
Activitate firma in faliment sethm1980 sethm1980 Societatea este in procedura simplificata de lichidare, inca se mai judeca cauza. In aceasta perioada pana la pronuntarea falimentului, societatea mai poate ... (vezi toată discuția)