avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare materie prima cu produs finit,tranzactie ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare materie prima cu produs finit,tranzactie international

Buna ziua.
Societatea noastra exporta materie prima pentru o societate din Ungaria.Dorim sa importam produsul lor finit in schimb.Pentru achitarea obligatiilor financiare se poate emite o nota de compensare?
Cel mai recent răspuns: ghitta , utilizator 17:57, 1 Martie 2013
da ...chiar este mai indicat asa , decat sa astepti dupa bani si cine stie daca iti vor platii curand ! se face ordin de compensare, sau , se emite chitante si se face schimbul de chitante dar cel mai indicat ar fi sa se faca acesta operatiune de un reprezentant al societatii dumneavoastra ! nu prin posta sau curier ! dar aceasta operatiune sa o faceti dupa ce va luati produsele de la creditorii dumneavoastra ....
intocmiti, impreuna cu partenerul de afaceri ,un proces verbal de compensare si acesta il inregistrati in contabilitate. este suficient .
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura din nir-uri diferite MONA-LISA MONA-LISA Buna ziua Am achizitionat de la doi furnizori diferiti (din UE) bunuri (un utilaj si un transformator). Ele vor fi asamblate si vor fi vandute impreuna ca o ... (vezi toată discuția)
Marfuri trimise in custodie elims_mn elims_mn Buna ziua, As vrea sa trimit marfuri in custodie. Trebuie sa fac si aviz de custodie si proces verbal de custodie? Sau se poate face doar una din ele. Imi ... (vezi toată discuția)
Procedura inregistrare productie imike imike Am o intreprindere, producator de imitatii de bijuterii. Emit nota de receptie (pt.achizitii de materii prime) cu pretul de achizitie, dupa aceea fac bon de ... (vezi toată discuția)