avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces Taxa Auto (finalizare dupa 15.Martie.2013)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces Taxa Auto (finalizare dupa 15.Martie.2013)

Buna seara.Solicit parerea unei persoane avizate in urmatoarea problema.

Am dat in judecata Prefectura pentru a inmatricula un autoturism adus din comunitate,fara plata taxei.Am castigat in prima faza (12.dec.2012) dar acum am aflat ca s-a depus recurs in termenul legal de 15 zile.
Intrebarea mea este:
- Daca actiunea a fost depusa atunci cand legea avea o anumita interpretare si aplicare...daca procesul nu va avea finalizare pana se va pune in aplicarea noua lege (15-Martie-2013)practic eu ,daca castig procesul dupa acesta data, voi mai putea inmatricula autoturismul fara plata acestei taxe?

Cel mai recent răspuns: Serbet , utilizator 16:00, 28 Februarie 2013
Legea civilă este aplicabilă cât timp este în vigoare, nu are putere retroactivă. Actele şi faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârşite sau produse înainte de intrarea în vigoare a legii noi nu pot genera alte efecte juridice decât cele prevăzute de legea în vigoare la data încheierii sau, după caz, a săvârşirii ori producerii lor.
Am si eu o problema la fel.Am dat in judecata Prefectura pentru a inscrie o masina fara taxa.Procesul o sa fie pe 5 martie.Asta va mai fi valabil peentru a inscrie masina fara taxa, sau trebuie platit taxa noua care intra in vigoare pe 15 martie?Mentionez ca masina a fost adus in tara anul trecut in septembrie si dosarul a fost pus in octombrie.Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto(timbru) maru222 maru222 daca am castigat an instanta sa anscriu masina fara taxa si nu am anscriso pana acuma mai este valabila hotararea judecatoreasca (definitiva}dupa intrarea noii ... (vezi toată discuția)
Pot sa inmatriculez masina dupa 15 martie daca am o hotarare de la instanta din 7.02.2013 pentru inmatricularea fara taxa? larisatrita larisatrita Pe data de 13.12.2012 am obtinut o hotarare de inmatriculare a autoturismului fara plata taxei auto. Cand am mers sa inmatriculez masina, au observat ca se ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina - refuz pentru neplata taxei de timbru chioreanioan chioreanioan am fost sa-mi inmatriculez masina (azi 15.03.2013), cu toate actele in regula, am sentinta judecatoreasca definitiva pentru neplata taxei auto si nu mi-o ... (vezi toată discuția)