avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi si pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi si pensie alimentara

Am un verisor de 13 ani care a fost crescut de bunica lui mama lui plecase si multi ani nu sa stiut nimic de ea acum cati va ani a aparut (casatorita si cu alti 2 copii) baiatul e incontinuare la bunica nu vrea sa stea cu mama lui... bunica anul trecut ia zis mamei baiatului ca sa il dea in judecata pe tatal lui pentru pensia alimentara, au inceput procedurile, dar sotul ei ia zis sa anuleze tot sa nu mai continuie mama baiatului si cu bunica baiatului nu mai tin legatura.
intrebarea e bunica cu baiatu pot face ceva in legatura cu pensia alimentara de la tata? avand in vedere ca mama lui nu ii ajuta? cineva lea zis ca baiatu la varsta de 14 ani il poate da in judecata pe tata este adevarat?
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 08:34, 22 Februarie 2013
Bunica poate sa-l ceara pe baiat in plasament si sa ceara pensie si de la mama si de la tata.
Tatal este obligat la cresterea si educarea copilului. Se poate cere decaderea tatalui din drepturi dar pensia alimentara tot este tinut a plati si retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am un nepoțel părinți lui sau despărțit nefiind ... Bilibos Bilibos Bună ziua am un nepoțel părinți lui sau despărțit nefiind căsătoriți legal fica mea a plecat în străinătate și a vrut să ia copilul cu ea că nu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se poate mari? MunteanuCarmen MunteanuCarmen In urma cu un an am fost incredintata bunicilor care m-au crescut in urma multor divergente pe care le-am avut cu tatal meu (in ca carui custodie am fost, desi ... (vezi toată discuția)
Poate tatăl copilului să mi-l ia din cauză că practic prostituția? Mihaela2114 Mihaela2114 Buna seara. Am o poveste lunga, dar am sa incerc , sa o scurtez. Am 2 fete din prima casatorie si un baiat de 4 ani din a 2 casatorie. Am trait 12 ani cu ... (vezi toată discuția)