avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestera copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestera copilului

Am si eu cateva intrebari :
1. cum se socoteste CCC ? Veniturile impozabile incluzand bonurile de masa pe ultimile 12 luni adunate, adica la salariul net adun 180 lei bonurile ?
apoi impart la 12 (luni) = media de venit, aceasta se inmultesc cu 85% rezultand indemnizatia ? Se mai sacde si altceva ?
2. acestea sunt valabile pt. cele care aleg 1 an, dar daca aleg sa stau acasa 2 ani cum socotesc ca sa stiu cat voi lua ? Suma rezultata se da pe ambii ani sau in primul an, cum am socotit mai sus si al doilea mai putin.......
3. daca aleg sa stau acasa 1 an, la 11 luni trebuie sa ma intorc la munca si sa stea in CCC tatal 1 luna, cand trebuie sa ma intorc la munca astfel incat sa beneficiez de suplimentul de insertie ?
Cel mai recent răspuns: raluca191 , utilizator 20:32, 26 Februarie 2013
1. - Se iau in calcul toate veniturile nete care au fost impozitate (inclusiv tichetele de masa), suma se imparte la 12 iar rezultatul se inmulteste cu 85%.
- Din indemnizatia pentru CCC nu se retine nimic (decat, daca este cazul, sumele necuvenite platite cu acest titlu, adica platit mai mult decat era cazul).

2. - Indiferent daca este vorba de CCC pana la 1 an sau pana la 2 ani calculul este la fel.
- Diferenta intre acestea este:
* daca optati pentru CCC pana la 1 an indemnziatia este cuprinsa intre 600 - 3400 lei;
* daca optati pentru CCC pana la 2 ani indemnizatia este cuprinsa intre 600 - 1200 lei.

3. - Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an dvs. reluati activitatea cand sotul intra ultima luna in CCC si, in acest caz, veti beneficia de stimulentul de insertie incepand cu implinirea de catre copil a varstei de un an, pana cand acesta va implini 2 ani.
- Numai dvs., care ati intrat prima in CCC, puteti beneficia de stimulentul de insertie.

Va multumesc mult pt. raspuns si scuze ca eu sunt mai tuta :"> am facut socoteala mi-ar iesi in jur de 1700 lei indemnizatia.
Daca aleg 2 ani sa stau acasa, voi primi 1 an 1700lei si 1 an 1200 lei, sau primesc toata perioada de 2 ani 1200 lei ? aici nu intelegeam eu.
Daca optati pentru CCC pana la 2 ani veti primi toata perioada 1200 lei lunar.
tudorvaleriu a scris:


3. - Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an dvs. reluati activitatea cand sotul intra ultima luna in CCC si, in acest caz, veti beneficia de stimulentul de insertie incepand cu implinirea de catre copil a varstei de un an, pana cand acesta va implini 2 ani.
- Numai dvs., care ati intrat prima in CCC, puteti beneficia de stimulentul de insertie.




copilul se va naste pe 1 martie 2013, deci eu trebuie sa ma intorc la munca in februarie si sa dovedesc ca realizez venituri pe aceasta luna, adica la 11 luni de la nasterea copilului, cand sotul este in concediu de 1 luna, cat de repede trebuie facuta cererea pt. stimulent ? Nu stiu daca o sa mi-se dea o dovada de la salarii ca am realizat venituri pe februarie, inainte de sf. lunii, daca pontajele se fac luna urmatoare pe 5 ( 5 martie adica ),
1. Nu va trebuie o dovada, adeverinta, ca ati primit salariu.

2. - Dupa ce ati facut cererea catre angajator pentru incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii angajatorul emite o decizie de suspendare a CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Cu o copie dupa aceasta decizie mergeti la Primarie (in luna in care sotul este in CCC) si solicitati stimulentul de insertie.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mihaelastefan mihaelastefan Sotul este Subofiter. Poate obtine indemnizatie de crestere copil pe o perioada de 2 ani , ???????? 85% din salariu pe 1 AN sau pe 2 ani? ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti daca urmatoarea afirmatie este reala, este spusa de un angajat al Serviciului Alocatii si Indemnizatii : daca optezi la ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua, vreau sa raman insarcinata anul acesta si m-ar interesa cateva lucruri. am 2 joburi , ambele cu carte de munca si ambele varsa taxele si impozitele ... (vezi toată discuția)