avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea in munca pe statul de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea in munca pe statul de plata

Bună seara,
Revenind la vechea mea problemă în legătură cu faptul că vechimea mea în muncă nu apare pe statul de plată,adică am 600 lei salarul minim pe economie,1.2 indicele pentru calificare (sau liceu) şi că am dreptul ,în plus, la încă 25 % ca vechime neintreruptă(180 lei),sumă ce nu apare nicăieri pe stat nici ca poziţie,nici ca ceva bani în plus la salar ,v-aş ruga să-mi spuneţi unde în statul de plată realizat cu SAGA C,s-ar putea trece această valoare.
Vă mai rog să-mi spuneţi dacă acestă sumă (180 lei) trebuie să apară explicit şi separat pe statul de plată( sau declaraţia) care ajunge la Casa de Pensii,pentru calculul pensiei mele finale, în viitor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 18 Februarie 2009
In conditiile expuse de dumneavoastra ar trebui ca pe fluturasul dumneavoastra sa apara in dreptul salariului tarifar suma de 720 lei, si ar trebui sa primiti bani in mana suma de 678 in situatia in care nu aveti persoane in intretinere, 694 daca aveti o persoana in intretinere, 710 la doua persoane in intretinere ...si asa mai departe.. in functie de numarul de persoane salariul creste cite putin
Raspunsul dumneavoastra m-a bagat si mai rau in ceata,pentru ca nu am nici o persoana in intretinere,nici nu se dau fluturasi.
Intrebarile mele erau altele.
Multumesc,oricum, de amabilitate.
In saga, puteti sa setati aceste optiuni in configurare salarii, dar mai bine dati-le un telefon si va vor spune ei pasii, e mai complicat sa va explic eu in scris.
:offtopic: Chiar asa este referitor la raspunsurile primite de catre dvs ... una ati cerut si alta ati primit

Sporul de vechime trebuie sa apara distinct pe statul de plata. Se pare ca angajatorul dvs nu tine cont de prevederile legale referitoare la acordarea sporului de vechime. Acesta se acorda la locurile de munca unde acestea nu sunt cuprinse în salariul de bază.
Daca ar fi sa fie inclus in salariu de baza, in primul rand trebuia sa fie specificat in c.i.m. sau printr-un act aditional la c.i.m., si in al doilea rand, includerea unor sporuri în salariul de bază, care să reprezinte retribuţia pentru munca prestată şi condiţiile de la locul de muncă, trebuie sa fie facuta astfel încât salariul de bază să aibă pondere majoritară în salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare cu mentiuni diferite in carnetul de munca vs. „fluturas”!? gaby_germ gaby_germ Buna ziua. Sunt in perioada pregatirii dosarului pentru Pensie la limita de varsta. Am niste neclaritatati si doresc sa le inteleg cu ajutorul acestei ... (vezi toată discuția)
Obligativitate spor de vechime ilinca_c2001 ilinca_c2001 Am inteles ca fiecare firma e obligata sa plateasca sporul de vechime (care variaza intre 5%-25%)daca acesta nu e inclus in salariul de baza. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Salarizare GEORGE2 GEORGE2 Buna ziua.Am o vechime in campul muncii de 15 ani.Salarul brut cu care am fost angajat a fost de 780,in timp am ajuns la un brut de 978(mentionez ca mi se ... (vezi toată discuția)