avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Obtinere numar EORI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Obtinere numar EORI

Buna ziua!

Am o I.I. neplatitoare de TVA. Acum cateva zile am cumparat (importat) niste produse din China, fara sa am numar EORI.
Deoarece vin cu vaporul, produsele vor ajunge in Romania in aproximativ o luna.
Intrebarea mea este: pot sa-mi scot numarul EORI acum, pana ajunge marfa in romania? Voi avea probleme la vama din aceasta privinta?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:15, 23 Februarie 2013
Din ceea ce am citit in Ordinul vicepreşedintelui A.N.A.F. nr. 1554/2009 pentru aprobarea Normelor tehnice privind înregistrarea în scopuri vamale a operatorilor economici şi a altor persoane, se poate asa cum spuneti dumneavoastra. Nu am intalnit un termen indicat in mod expres in care sa se atribuie numarul.
Puteti studia si dumneavoastra ordinul. Pentru a nu avea probleme in acordarea cat mai rapida a numarului EORI depuneti documentele corect, asa cum se cer ele, astfel incat sa nu vi se acorde termen suplimentar pentru completare sau cererea sa va fie respinsa pentru nedepunerea tuturor documentelor solicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere eori dragosiv dragosiv Buna Ziua, Pot obtine numarul EORI daca nu sunt declarat platitor de TVA ? Si daca nu se poate , certificatul de înregistrare în scopuri de TVA din cate ... (vezi toată discuția)
Inregistrare eori analici analici Buna ziua o firma care face import trebuie sa se inregistreze in EORI? (vezi toată discuția)
Autorizatie eori mbetcan mbetcan Ce este aceasta autorizatie EORI? Cine trebuie sa o aiba? Comerciantii care nu fac export-import au nevoie de aceasta autorizatie EORI? (vezi toată discuția)