O casa este cumparata de 2 persoane, una dobandeste dreptul de folosinta iar cealalta nuda proprietate.Daca cel care are dreptul de folosinta moare, celalalt care are doar nuda proprietate devine proprietar de drept sau dreptul de folosinta revine mostenitorilor celui care avea dreptul de folosinta?
Nu. Se stinge prin deces. Nu se transmite mostenitorilor. A n se confunda cu mostenirea testamentara cand un testator lasa unui beneficiar nuda proprietate si altuia uzufructul....este cu totul altceva.
Multumesc! In acest caz cel care are nuda proprietate devine unic proprietar in urma decesul celui care detinea dreptul de folosinta, am inteles eu bine? Nu trebuie sa mai mearga la CF?
Uzufruct
aandrra
speta:
contract de v-c cu clauza de intratinere+ uzufruct viager. unul din uzufructuari moare. eu ca si cumparator pot sa beneficiez de cota de 50% din ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
popaanutza
Buna ziua,am o intrebare.
Am facut un uzufruct viager pentru sotul mamei mele pe casa mea proprietate personala.El are in acest moment cancer in stadiu ... (vezi toată discuția)