avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de folosinta si nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de folosinta si nuda proprietate

O casa este cumparata de 2 persoane, una dobandeste dreptul de folosinta iar cealalta nuda proprietate.Daca cel care are dreptul de folosinta moare, celalalt care are doar nuda proprietate devine proprietar de drept sau dreptul de folosinta revine mostenitorilor celui care avea dreptul de folosinta?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:53, 25 Februarie 2013
Nu. Se stinge prin deces. Nu se transmite mostenitorilor. A n se confunda cu mostenirea testamentara cand un testator lasa unui beneficiar nuda proprietate si altuia uzufructul....este cu totul altceva.
depinde ce se prevede in contract.
Daca in contract se stipuleaza ca eu , X, vand lui Y nuda proprietate si lui Z uzufructul , prin acest lucru se intelege ca uzufructul este viager....
Multumesc! In acest caz cel care are nuda proprietate devine unic proprietar in urma decesul celui care detinea dreptul de folosinta, am inteles eu bine? Nu trebuie sa mai mearga la CF?
Se radiaza uzufructul din CF cu copie legalizata dupa certificatul de deces.

Alte discuții în legătură

Uzufruct aandrra aandrra speta: contract de v-c cu clauza de intratinere+ uzufruct viager. unul din uzufructuari moare. eu ca si cumparator pot sa beneficiez de cota de 50% din ... (vezi toată discuția)
X,y,z cumpără o casă. lui x i se vinde nuda proprietate a ... marifox marifox X,y,z cumpără o casă. Lui X i se vinde nuda proprietate a imobilului. Lui y cota de 1/2 din uzufructul viager iar lui z cota de 1/2 din uzufructul ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager popaanutza popaanutza Buna ziua,am o intrebare. Am facut un uzufruct viager pentru sotul mamei mele pe casa mea proprietate personala.El are in acest moment cancer in stadiu ... (vezi toată discuția)