avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... X,y,z cumpără o casă. Lui X i se vinde nuda ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

X,y,z cumpără o casă. Lui X i se vinde nuda proprietate a ...

X,y,z cumpără o casă. Lui X i se vinde nuda proprietate a imobilului. Lui y cota de 1/2 din uzufructul viager iar lui z cota de 1/2 din uzufructul viager.Ce se întâmplă după decesul lui y?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:46, 9 Februarie 2021
Nimic.
Se așteaptă și decesul lui z, după care se stinge și se radiaza dreptul de uzufruct viager.
Dupa parerea mea, X poate radia sarcina uzufructului pt jumatate din casa pt ca Z nu are drept de uzufruct impreuna cu Y, ci clar doar pe jumatate din casa si daca vrea, x poate folosi de acum jumatate din casa.
Daca z nu ii permite, apar complicatiile, pt ca ce e drept, e ca nu scrie pe ce parte din casa are z drept de uzufruct.
Consultati si un avocat cu contractul in mana.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Nu se poate radia jumătate din dreptul de uzufruct viager.
Uzufructul nu a fost stabilit pe cote indivize din imobil, ci pe întreg.
Si oricum, din moment ce Z este încă în viață, nu il ajuta pe nudul proprietar cu absolut nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de folosinta si nuda proprietate Justitiarul711 Justitiarul711 O casa este cumparata de 2 persoane, una dobandeste dreptul de folosinta iar cealalta nuda proprietate.Daca cel care are dreptul de folosinta moare, celalalt ... (vezi toată discuția)
Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)
Tranzactie intre soti Lorice Lorice Buna ziua! Sotul meu detine nuda proprietate a apartamentului Y in care locuim, mama lui avand dreptul de uzufruct viager. Ne dorim sa procedam astfel: eu sa ... (vezi toată discuția)