avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA greseala la o factura cu tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

greseala la o factura cu tva

Buna ziua. Pe scurt, am cumparat un utilaj din germania in 31.01.2013, acesta fiind data la care s-a emis factura de catre vanzatorul din germania.
In data de 01.02.2013 am facut receptia pe utilaj care a fost o greseala grava pentru ca asa factura nu a mai fost data la contabilitate impreuna cu restul actelor de ianuarie ci a ramas pe luna asta.
Specific ca am cumparat la pret net utilajul pe firma.
Ce pot face sa imi indrept greseala? exista rectificare sau e grav daca depun imreuna cu contabilitatea de februarie? si o declar in luna februarie?
Stiu ca am gresit si ... :((
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:02, 23 Februarie 2013
Buna seara,

Au fost depuse declaratiile la ANAF pentru luna ianuarie de catre contabil/a?
Buna seara, din pacate da.
Pentru declaratia 300 se depune dosar la finante pentru corectarea erorii materiale, sigur stie contabilul Dvs. . Pentru formularul 301 si 390 va depune declaratii rectificative. Numai sa inregistreze factura in luna ianuarie.
Va multumesc frumos! Vom primi amenda? Eroarea materiala este si omiterea inregistrarii unei facturi?
Da, pentru ca se poate considera eroare de transcriere a sumelor din jurnalul de TVA. Nu veti primi amenda sau avertisment, atata timp cat corectia se face la cererea Dvs.

Alte discuții în legătură

Factura mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Azi am primit o factura externa si interna cu data de 31.01.2013.Cum se inregistreaza corect?Se inregistreaza cu data de 31.01.2013 si se ... (vezi toată discuția)
Nedepunere d010 la 31.01.2013 pt. trecere la impozitul pe venit dorelbaiu dorelbaiu Am un S.R.L. neplatitor de TVA, fara angajati, cu activitatea nesuspendata, dar care in anii 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 nu a realizat nici un fel de venit ... (vezi toată discuția)
Rectificativa la d394 Neliamanea Neliamanea Buna ziua! Ulterior depunerii D300 si D394 pentru luna ianuarie am mai primit o factura aferenta aceleasi luni. As vrea sa stiu daca pot sa declar in luna ... (vezi toată discuția)