avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Fiscalitate drepturi de autor.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Fiscalitate drepturi de autor.

Buna ziua,
In perioada cit am activat intr-o unitate am fost coautorul unei solutii tehnice care s-a aplicat si s-au incasat anumite beneficii Intre timp am devenit pensionar . sumele respective s-a aplicat cota de impozitare de 16%.Sumele incasate au fost in perioada 2010 si2011.
In cursul anului 2012 am fost instiintat ca trebuie sa platesc pe linga impozitul de 16% si contributiile la bugetele asigurarilor sociale (CASS;CAS;SOMAJ) pentru sumele incasate.Am citit in forum discutii pe aceasta tema si nu m-am edificat asupra problemei.Intrebarea este daca sint corecte aceste retineri suplimentare retroactive sau nu.
Va multumesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Contributii cass pentru conventii civile anterior anului 2012 membru membru Buna ziua, Va rog sa ma informati daca sumele pe care mi le solicita ANAF ca fiind contributii CASS aferente unor conventii civile desfasurate si incheiate ... (vezi toată discuția)
Contributii cass conventii civile incheiate anterior 2012 membru membru Buna ziua, Va rog sa ma informati daca sumele pe care mi le solicita ANAF ca fiind contributii CASS aferente unor conventii civile desfasurate si incheiate ... (vezi toată discuția)
Există vreo cale de atac? ludo ludo Bună ziua, Am primit azi talonul de pensie cu noua contribuție la CASS. Mi se pare discriminatoriu deoarece nu mi s-au modificat și beneficiile de asigurat ... (vezi toată discuția)