Buna ziua,
In perioada cit am activat intr-o unitate am fost coautorul unei solutii tehnice care s-a aplicat si s-au incasat anumite beneficii Intre timp am devenit pensionar . sumele respective s-a aplicat cota de impozitare de 16%.Sumele incasate au fost in perioada 2010 si2011.
In cursul anului 2012 am fost instiintat ca trebuie sa platesc pe linga impozitul de 16% si contributiile la bugetele asigurarilor sociale (CASS;CAS;SOMAJ) pentru sumele incasate.Am citit in forum discutii pe aceasta tema si nu m-am edificat asupra problemei.Intrebarea este daca sint corecte aceste retineri suplimentare retroactive sau nu.
Va multumesc pentru intelegere.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.