avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii CASS conventii civile incheiate anterior ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii CASS conventii civile incheiate anterior 2012

Buna ziua,

Va rog sa ma informati daca sumele pe care mi le solicita ANAF ca fiind contributii CASS aferente unor conventii civile desfasurate si incheiate anterior anului 2012 sunt legale. Exista si pe atunci ceva obligatie de plata CASS in cunatum de 5.5% din sumele obtinute, anterior legislatiei aparute in iunie-iulie 2012, sau se aplica retroactiv legislatia din 2012 pentru conventiile civile finalizate anterior acestei date ?

Mentionez la aceste conventii civile s-a platiti de catre cei pentru care lucram doar cota de 16%. Am discutat cu angajatorul pe tema asta si mi-a comnicat ca ei nu plateau acei 5.5% deoarece nu se cerea plata CASS pe conventii civile.

In cazul in care sunt legale si trebuie sa la platesc, va rog sa ma informati daca aceste sume le pot recupera de la cei pentru care am lucrat pe baza conventiei civile.
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Contributii cass pentru conventii civile anterior anului 2012 membru membru Buna ziua, Va rog sa ma informati daca sumele pe care mi le solicita ANAF ca fiind contributii CASS aferente unor conventii civile desfasurate si incheiate ... (vezi toată discuția)
Contracte prestari servicii Buna seara . As avea cateva intrebari legate de contractele de prestari servicii ,va rog sa ma lamuriti , pe exemplul neactualizat prezentat mai jos: nume ... (vezi toată discuția)
Contributii colaboratori bibiutza bibiutza buna ziua eu nu reusesc sa ma lamuresc cum sta treaba cu contributiile care trebuiesc retinute celor angajati cu conventie civila...codul civil si cel fiscal ... (vezi toată discuția)