avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sentinta: executarea pedepsei cu inchisoarea 9 luni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sentinta: executarea pedepsei cu inchisoarea 9 luni

Buna ziua. As dori sa stiu umatoarele: la o condamnare de 1 an si 4 luni ( prima instanta) pentru vatamare corporala din culpa, s-a ajuns la 9 luni cu executare (dupa recurs) deoarece s-a recunoscut fapta.
1. pedeapsa considerata ramane cea de 9 luni si tot aceasta se calculeaza in toate situatiile? (adica la stabilirea regimului de detentie, la calcului reabilitarii,etc)
2. daca e cu executare, se mai pune perioada de incercare, sau cand intervine reabilitarea? (adica sa rezulte cazierul gol)
3. dupa cat timp se poate redobandi carnetul de conducere in acest caz? ( la 6 luni dupa trecerea celor 9 luni de executare sau la 6 luni dupa trecerea a 4,5 luni, in cazul in care se obtine eliberarea conditionata?)

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:55, 24 Februarie 2013
din 2/3 din pedepsa se scad zilele considerate executate pe baza muncii prestate.
la jumatate din pedeapsa poate face cerere de liberare conditionata in conditii speciale dar nu cred ca e cazul asa ca sa se gandeasca la cealalta varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de executare termen bianca12 bianca12 As vrea sa stiu in cate zile(maxim) de la pronuntarea unei decizii definitive se pune in aplicare mandatul de executare a unei pedepse cu inchisoare. (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva- in cat timp se emite mandatul de arestare? dumutaadrianred dumutaadrianred In cazul unei sentinte definitive, cu executare, in cat timp se emite mandatul de arestare sau de a duce persoana in arestul politiei? (vezi toată discuția)
Cand o condamnare ramane definitiva? portospirate portospirate Pe data de 7.04.2004 am fost condamnat la 4 ani cu executare in lipsa. Nu a fost facut nici un recurs. Din studierea dosarului, am descoperit ca pe data de ... (vezi toată discuția)