avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate

pentru o operatie de eventratie cu plasa este posibila pensionarea pe caz de invaliditate?
Cel mai recent răspuns: pisicute , utilizator 11:35, 4 Martie 2013
1. - Puteti beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.
- Pensionarea pentru invaliditate nu mai este conditionata de un anumit stagiu de cotizare in functie de varsta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

3. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

multumesc mult de raspuns, dar are legatura cumva si cu numarul zilelor de spitalizare, sunt in jur de 15 in urma interventiei efectuate
unde se cerceteaza aseasta pierdere a capacitatii de munca,care sunt pasii,sediile unde ajungi?
Drepturile de pensie de invaliditate se acorda indiferent de stagiul de cotizare realizat in sistemul public de pensii, in conditiile existentei unei decizii de incardare intr-un grad de invaliditate. Astfel, potrivit prevederilor art. 71 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pentru evaluarea capacitatii de munca, cererea si documentele medicale ale solicitantului se depun la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii competente, in functie de domiciliul solicitantului.
In urma examinarii clinice si analizarii documentelor medicale, medicul expert al asigurarilor sociale completeaza raportul de expertiza medicala a capacitatii de munca si emite decizia medicala asupra capacitatii de munca.
si totusi are legatura cu numarul zilelor de spitalizare?

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata caz boala ralucaboeriu ralucaboeriu Buna ziua! In caz de boala incurabila te poti pensiona cu mai multi ani inainte decat in cazul pensiei anticipate. Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie luiza44 luiza44 daca o persoana nu lucreaza ci este incadrata intr-un grad de handicap se poate pensiona si medical? Daca da cum? mai trebuie sa acumuleze anumite zile de ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gutica gutica o persoana de 55 ani cu vechime in munca de 32 ani , cu probleme medicale : care sunt pasii de urmat pentru a beneficia de legea 37/2013 ? astept un raspuns. (vezi toată discuția)