avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

daca o persoana nu lucreaza ci este incadrata intr-un grad de handicap se poate pensiona si medical?

Daca da cum? mai trebuie sa acumuleze anumite zile de spitalizare? caci de concediu medical nu poate fi vorba atata timp cat detine pensie de handicap fara loc de munca.
Va multumesc si astept rapuns
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:56, 5 Februarie 2013
In functie de rezultatul comisiei se stabileste un alt grad de handicap. Mergeti la medic sa se stabileasca diagnosticul in uirma unor internari bineinteles.
Nu exista pensie de handicap.Exista indemnizatie de handicap.

Drepturile de pensie de invaliditate se acorda indiferent de stagiul de cotizare realizat in sistemul public de pensii, in conditiile existentei unei decizii de incardare intr-un grad de invaliditate. Astfel, potrivit prevederilor art. 71 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pentru evaluarea capacitatii de munca, cererea si documentele medicale ale solicitantului se depun la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii competente, in functie de domiciliul solicitantului.
In urma examinarii clinice si analizarii documentelor medicale, medicul expert al asigurarilor sociale completeaza raportul de expertiza medicala a capacitatii de munca si emite decizia medicala asupra capacitatii de munca.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate pisicute pisicute pentru o operatie de eventratie cu plasa este posibila pensionarea pe caz de invaliditate? (vezi toată discuția)
Pensie sau pensie de boala? doinitza1959 doinitza1959 un coleg al meu are 47 ani si un stagiu de cotizare de 17 ani, a suferit un preinfarct,se pote pensiona sau poate sa intre in pensie de boala? (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala olguta64 olguta64 O persoana de 50 de ani, operata de cancer la san, in prezent fara serviciu de 2 ani dar cu 27 de ani vechime poate beneficia de pensie de boala? Daca da, unde ... (vezi toată discuția)