avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CAS pentru dobanda la banca ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CAS pentru dobanda la banca ?

1. Daca am avut depozit bancar cu dobanda datorez pe langa impozit pe venit si CAS pentru dobanda respectiva ?
2.Daca am inchiriat masina cu contract de inchiriere datorez CAS pentru venitul respectiv sau doar impozit pe venit ?
Cel mai recent răspuns: mirunaa , utilizator 16:02, 11 Iunie 2014
Pentru depozit bancar nu datorati decat impozit pe care vi-l opeste si vi-l plateste banca, asa ca pentru punctul 1. nu aveti aceasta grija.
1. - CAS = contributie de asigurari sociale (pentru pensie);
- CASS = contributii de asigurari sociale pentru sanatate.

2. La care din ele va referiti?
As dori sa stiu daca pe langa impozit mai datorez si altceva . Ori CAS ori CASS . Multumesc
chiar nu mai inteleg nici eu nimic
tatal meu e pensionar si are un cont in banca ,iar anaful a zis ca datoreaza 5,5% din dobanda la sanatate
1. CASS se aplica asupra veniturilor persoanelor care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit:
- veniturilor din agricultura supuse impozitului pe venit si veniturilor din silvicultura, indemnizatiilor de somaj
- pensiilor care depasesc suma de 740 de lei, pentru cuantumul ce depaseste aceasta suma
- veniturilor din cedarea folosintei bunurilor
- veniturilor din dividende si dobanzi
- veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala realizate in mod individual sau intr-o forma de asociere
- altor venituri care se supun impozitului pe venit, numai in cazul in care nu realizeaza venituri.

2. Asadar tatal dvs. va plati 5,5% asupra cuantumului dobanzii.

Alte discuții în legătură

Cass venituri dobanzi sylvia_dana2002@yahoo.com sylvia_dana2002@yahoo.com Buna ziua, Am citit pe avocatnet.ro articolul dvs. f .interesant privind CASS aplicat la veniturile din dobanzi. Mentionati in acest articol ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate pentru salariat cu contract de munca cu timp partial trandafir2 trandafir2 Un salariat cu contract individual de munca cu timp partial (de exemplu 1 ora/luna), al carui singur venit este cel din salariu, beneficiaza sau nu de ... (vezi toată discuția)